Menu
GASTRO

Zdravi petak: Mitella – zdravi namaz za sve prilike

Piše: Dora Ivić

Više nećete imati izgovora za nezdrave doručke i međuobroke jer je Mihaela Devescovi još jednom pokazala zašto je čarobnica u kuhinji. Naime, osmislila je Mitellu. Namaz od lješnjaka za kojeg svi koji su ga probali kažu da je prava delicija. Namaz je idealan za svakog tko ga zavoli, a pogotovo za one koji zbog raznih intolerancija na određene sastojke hrane ipak ne mogu uživati u klasičnim namazima. Poklonite ga nekom tko se inače mora suzdržavati od takvih užitaka i sigurno ćete ga oduševiti gestom.

Možete ga kombinirati s palačinkama, kroasanima, koristiti ga u tortama i kolačima, ali naravno i na kruhu. Svakako ga probajte s integralnim kruhom ili kruhom sa sjemenkama za doručak te tako omogućite svom organizmu dugotrajan osjećaj sitosti.

Mihaela Devescovi otkriva nam zašto je njena Mitella idealan namaz!

Mihaela Devescovi

Kako ste došli na ideju i napravili Mitellu?

Radeći sirove palačinke, djeca uvijek rado na to namažu nešto slatko i čokoladno i od tud ideja da napravim Mitellu. Djeca su se oduševila, a potom i svi koji su probali novonastali namaz od lješnjaka, pa je tako krenula ideja o proizvodnji. Zdravi namaz napravljen je od 50% lješnjaka, sirovog kakaa i rižinog mlijeka, a ne sadrži šećer, margarin, laktozu, umjetne zaslađivače, bojila ni arome.

Što Mitellu čini idealnim namazom?

Mitella je zdrava varijanta popularnih čokoladnih namaza, bez šećera i umjetnih dodataka, pogodan za dijabetičare i vegane. Napravljen je od 100% hrvatskih lješnjaka i visokokvalitetnog sirovog kakaa. Pakiran je u staklenkama od 200g i može se čuvati u hladnjaku do 3 mjeseca. Obožavaju ga i djeca i odrasli.

Simpatična teglica s naljepnicom dizajniranom baš da predstavlja Mihaelin duh i narav svakog od vas radosno čekaju na policama neke od idućih specijaliziranih prodavaonica:  Grga Čvarak Vrbani, Priroda & DRUŠTVO Trešnjavka, EKO HIŽA Kneza Mislava, Bio vrt Dubrava na tržnici, Manufaktura – domaći prirodni proizvodi Rijeka, BIO Svijet – trgovina zdrave hrane Zadar, Bio Planet Split- Joker.

O korisnosti samog kakaa i čokolade već smo pisali, pa ne vidimo razlog zašto ne uključiti i Mitellu u vaš svakodnevni gurmanski ritam 😉