Menu
DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE / LIFESTYLE

#zivotinjesuzakon: Završetak akcije za pomoć napuštenim životinjama

U akciji tvrtke Mars prikupljeno je čak 5,5 tona hrane koja će se donirati azilima diljem Hrvatske povodom Svjetskog dana zaštite životinja.

Akcija je pokrenuta kako bi tvrtka Mars s brendovima Pedigree® i Whiskas® hrane za kućne ljubimce tradicionalno obilježila Svjetski dan zaštite životinja, a u njoj je tvrtka u razdoblju od 1. rujna do 15. listopada 2019. godine donirala 5 g hrane na svaki prodan proizvod te tako prikupila ukupno 5,5 tona hrane za napuštene životinje,odnosno, donaciju azilima diljem Hrvatske.

Foto: PR

Prikupljena donacija od 5,5 tona hrane za napuštene životinje ravnomjerno će se donirati u šest azila uključenih u akciju – Azil “Šapica” (Zaprešić), Azil “Prijatelji” (Čakovec), Azil “Viškovo” (Rijeka), Azil “AS-EKO” (Šibenik), Azil “Utinja” (Karlovac) i Azil u Nemetinu, udruga Pobjede (Osijek). Time će se osigurati preko 21.000 dnevnih obroka za napuštene životinje o kojima svakodnevno skrbe azili uključeni u akciju.

Prva predaja donacije za napuštene životinje predana je azilu “Šapica” u Zaprešiću, a na njoj su uz predstavnike tvrtke Mars sudjelovali Ella Dvornik i Slavko Sobin koji su podržali akciju.

Mačke i psi dio su naših života i ravnopravni članovi obitelji. No, velik broj napuštenih životinja koji trebaju našu pomoć nisu uvijek adekvatno zbrinute. Azili svakodnevno volonterski brinu i pružaju privremeni dom napuštenim mačkama i psima, trudeći se pronaći im novu obitelj i stalni dom.Kako bi im pomogli da napuštene životinje imaju što bolju skrb tvrtka Mars odlučila je dio svojih prihoda izdvojiti za pomoć napuštenim životinjama i osigurati im kvalitetnu prehranu za vrijeme boravka u azilu.

U tijeku trajanja akcije pokrenuta je i kampanja na stranici www.pasilimacka.com.hrgdje je preko 10.000 ljubitelja životinja glasalo, a u vječnoj dilemi koji je omiljeni ljubimac psi su osvojili čak 67%, a mačke 33% glasova!Iako su psi u glasovanju ostvarili prednost, činjenica jest da privrženost jednima i drugima nije upitna jer postaju članovi obitelji i čine živote bogatijim.

U kampanju su se uključili Franka Batelić, Ana Bacinger, Ella Dvornik, Martina Palić (Mako),Marko Petrić i Slavko Sobinsa svojim ljubimcima kako bi pomogli da se prikupi što više obroka za napuštene životinje.