Menu
LIFESTYLE

Zašto više ne bih radila od kuće?

Radila sam u uredu. Zatim od kuće. I zadnjih 365 dana sam opet u uredu.

Evo zašto, bez obzira na prednosti koje donosi rad u pidžami, ipak radije biram da mi kuća nije radno mjesto.

1.Kolege

Volim svoje kolege. Svi dolazimo iz različitih svemira, ali zajedno činimo sjajan tim. Tri, četiri, šest ili deset glava su uvijek pametnije od jedne. I uvijek netko vidi nešto što ovaj drugi ne vidi – kako izazove, tako i rješenja. Međusobno se idealno nadopunjujemo i svi učimo od svih i to ne samo o poslu. Učimo o odnosima, životu, toleranciji, kolegijalnosti, razumijevanju, prijateljstvu. Na taj način pojedinačno sasvim različiti, na okupu tvorimo jedan mikrosvijet u kojem sve ipak savršeno dobro funkcionira.

 2. Nezamjenjiva radna atmosfera

Nisam noćna ptica i volim raditi tijekom dana. Kad ujutro okrenem ključ u bravi našeg ureda, automatski sam u radnom modu. Naravno, neki su dani sami po sebi tmurni i demotivirajući, ali ih je mnogo manje nego što ih je bilo kad sam radila od kuće, a i tu je uvijek netko da ti pomogne kad zapneš i popravi raspoloženje, sat, dan, tjedan… Osim što volim raditi tijekom dana, volim i jasan raspored – kad radim baš radim, kad odmaram, fakat se odmaram. Ne postoji između. Sve između za mene postaje lavina neproduktivnosti. Od silnih planova koje sam radila kao freelancer koji ima svo vrijeme ovog svijeta, u većini slučajeva ne bi ostalo ništa čime bih se mogla pohvaliti.

3.Uvijek spremna…

…za sastanak, event, trening ili gin&tonic nakon posla. Rad u pidžami zvao me na…pa, na ostajanje u pidžami. Mislim da je potrebno biti baš snažan karakter za ustajanje iz toplog kreveta, odijevanje i šminkanje znajući da, kad sve to obavim, ostajem kod kuće. Sve se uglavnom svede na dovlačenje laptopa u krevet, sve češći bad hair day i tromost za bilo kakve aktivnosti.

4. Networking

Moj mi je posao već u prvim mjesecima u život donio ljudi koliko nisam bila upoznala u cijeloj godini prije toga. Mnogobrojni sastanci, suradnici, sva silna upoznavanja kolega iz drugih agencija na različitim konferencijama… Sve je to nemjerljivo upotpunilo moj društveni život. Neki strogo profesionalni odnosi i suradnje prerasli su u prava prijateljstva. Odnosi koji nisu prerasli u prijateljstva naučili su me mnogočemu i izbrusili mi različite vještine. Susreti uživo su mi ipak puno, puno draži od mailova i društvenih mreža, a oni koji me znaju, znaju koliko volim sve digitalno.

I to bi bila četiri najvažnija razloga zašto se svaki dan ipak vrlo rado ustajem iz kreveta i spremam za 9 do 5 radni dan.