Menu
KULTURA

Zagreb Film Festival samo što nije počeo!

Zagreb Film Festival ove će se godine održati od 11. do 19. studenog na uobičajenim gradskim lokacijama (Kino Europa, Kino Tuškanac, MSU, Dokukino KIC i F22 – Nova akademijska scena). U trajanju od devet dana festival i ove godine donosi preko stotinu projekcija i filmova iz čak petnaestak programa.

Fotografije: www.zff.hr, press objave

Od samog početka, Zagreb Film Fetival je programski usmjeren  predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora.

U glavnom (natjecateljskom) festivalskom programu do sad su se natjecali nekadašnji debitanti, a danas velika redateljska imena. Stoga će publika imati priliku, na platnima kina Europa i  kina Tuškanac, pogledati dugometražne i kratkometražne igrane filmove koji se, kao i svake godine, natječu za najbolji, odnosno za Zlatna kolica.

Kako ZFF predstavlja i potiče rad novih autora, tako je tu i nagrada Kokice, nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma koji stavlja naglasak na nove autore  koji još nisu snimili dugometražni film. U programu koji postoji od samih početaka Zagreb Film Festivala premijerno su prikazana kratkometražna ostvarenja danas perspektivnih  hrvatskih filmaša, te ovu nagradu čini jednom od važnijih platformi za promociju mladih hrvatskih filmskih nada.

Na prošlogodišnjem izdanju Zagreb Film Festivala uvedena je nova nagrada Zlatni bicikl za najbolji film iz popratnog programa  ˝Ponovno s nama˝. Program uključuje nove filmove proslavljenih autora čiji su filmovi prikazani u ranijim izdanjima ZFF-a, te na taj način omogućava praćenje njihovog daljnjeg rada.

Natjecateljski program Plus namijenjen je srednjoškolskim filmašima, odabire se pobjednik između 5 filmova, a stručni žiri su učenici srednjih škola.

Detaljni program i raspored projekcija za Zagreb Film festival možete pronaći ovdje.

Sigurni smo da i vi željno iščekujete ovogodišnje izdanje ZFF-a i njegovih novih i uzbudljivih filmskih projekcija!