Menu
LIFESTYLE

Vikend je stvoren za zimsku idilu

Iako vanjske prilike to ne pokazuju, zima nam je ovdje još neko vrijeme i neće tako brzo otići. Vrijeme je za odlazak u  nove zimske avanture. Niste tip od skijanja, ali biste voljeli uživati u zimskoj atmosferi? Istražili smo nekoliko mjesta i aktivnosti koja mogu popuniti vašu zimsku idilu i stvoriti vam poseban zimski ugođaj.

Plitvička jezera

Naš prekrasan prirodni dragulj već je poznat diljem svijeta pa tako i strani turisti već znaju izgovarati Plitvice na svoj jedinstveni način. Svakako se isplati posjetiti i u zimskim mjesecima. Prednosti koje predviđamo su manja gužva, manja mogućnost upadanaj u nečiji selfie, ali isto tako i manje cijene koje vrijede do trećeg mjeseca. Pogled na ovu zimsku divotu i sve promjene koje se događaju u prirodi stvarno je nezaboravan.

Bled

Savršena lokacija za brzi izlet nalazi se u susjednoj nam Sloveniji. Ako vam je daleko otići do austrijskih jezera, zašto ne biste svratili do poznatog Bleda? Sam pogled na ovaj alpski biser dočarava pravu zimu u trenu. Ako ste avanturisti, čuli smo da tu čak možete isprobati letove balonom, hokej ili jednostavno uživati u pogledu i isprobati je li njihova kremna rezina bolja od naše kremšnite.

Treehouse Resnice Mrežnica

Ovakav način uživanja nas je potpuno očarao. Koncept iznajmljivanja kućice na drvetu u kojima možete organizirati veseli vikend savršeno su rješenje za bajkoviti odmor. Kućice su potpuno opremljene i nalaze se u blizini Mrežnice i garantiraju najljepši pogled s prekrasne terasice. Bilo da ste se odlučili za romantičan vikend ili druženje s društvom, nećete požaliti. Kućica nudi korištenje bicikla, pikada, roštilja, a u blizini možete otići na jahanje ili ribolov.

Fotografija: Airbnb

Ekopark Krašograd

Za kraj smo odabrali jednu bližu lokaciju ali ništa manje simpatičnu. Tko bi odolio Krašogradu ovako zanimljivog imena? Kraš je izgradio vlastiti ekopark u Pisarovini, a svi objekti napravljeni su od autentičnih, eko materijala. Uz mnoštvo programa mi vam preporučujemo opuštanje u bungalovima na seoskom imanju gdje uz nesumnjivo dobru gastro ponudu možete uživati na bazenu i kasnije se opustiti uz mali zoološki vrt. Jesmo li već spomenuli da je i Bambi tamo?

Fotografije: Službeni Facebook