Menu
JA, MAMA

Uskršnje ideje za sve male kreativce

Bliži nam se Uskrs, a i samim time vrijeme kada čistimo dom, izađujemo ili kupujemo razne dekoracije kako bi sve oko nas odavalo da nam dolazi taj blagdan. Iako što se tiče dekoriranja nije ni blizu Božiću kada jednostavno poludimo, ima i taj dan svojih kreativnih čari i svašta nešto se može raditi uz pomoć malih rukica koje samo čekaju upute kako napraviti nešto svoje na oduševljenje cijele obitelji. Otkako pamtim mi smo za Uskrs kitili grane s malim ukrasnim jajima koje smo morali jako dobro čuvati jer neka su stara i preko 100 godina. Kako to običaji nalažu, ove godine smo Lota i ja okitili naše prvo drvce kao proširena obitelj, jer je prošli Uskrs bila premalena. Uzele smo tempere, netoksične koje se lako peru, rukice i jaja od stiropora. Osim što je za crvenu temperu mislila da je kečap pa malo i probala, drugo je sve ispalo super. Ukrase smo izradile i objesile na grane neka se suše. S obzirom na to da nas dijeli svega 10-ak dana do Uskrsa, odlučila sa pronaći još neke ideje kako dekorirati dom i Loti zadati još malo posla, a i izraditi super poklone za bake kojima će ta stiroporna jaja ili zečevi od kartonskih papira značiti više nego i jedan poklon. Ideje sam naravno vukla s Pinteresta i eto…uživajte u izradi sa svojim klincima.

Lota jako voli vjenčiće ili ukrase na vratima jer ih moja mama uvijek ima – za svako doba godine, a i ne biste vjerovali. i većina naših susjeda – tako da smo morali i mi napraviti jedan ukras kako bi mu se divili svaki put kada dođemo pred naša ulazna vrata.


Zašto pisanice ukrasiti onim dosadnim bojama koje najčešće dobijemo uz novine. Jednorozi su jako fora već neko vrijeme i jednorog pisanice su baš ono što nam treba ovaj Uskrs.


Girlanda sa zečekima i fluffy preslatkim repićima je ono što će ovaj Uskrs dodatno zasladiti.


Osim super cool jednorog pisanica, ove pisanice će definitivno oduševiti i male i velike goste. Pisanice od konca.

Uzmite stare teglice od krastavaca, cikle ili paprike i napravite prekrasne pastelne teglice za bombone ili keksiće iz kojeg će svako dijete htjeti jesti. Zdravija varijanta – narežite mrkvice i stavite ih u zeko-teglice i gledajte kako vaši klinci kroz igru uživaju u zdravom snacku.

 

 

Foto: Pinterest