Menu
LIFESTYLE

U humanitarnoj akciji “Moja učiteljica zove se nada” za djecu u Klaićevoj bolnici prikupljeno je 220 000 kuna

Prije nekoliko dana dvorana Vatroslava Lisinskog bila je mjesto radnje predivne humanitarne akcije “Moja učiteljica zove se nada”. Akcija kojoj je cilj pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti u Klinici za dječje bolesti Zagreb kroz projekt „Škole u bolnici“ počela je ranije ovog mjeseca, a vrhunac cijele akcije bio je koncert Zagrebačke filharmonije po ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.  Cjelokupnom ugođaju doprinijeli su nastupi eminentnih hrvatskih glazbenika – Tedija Spalata, Tonija Cetinskog, Nene Belana, Amire Medunjanin, Gabi Novak, Matije Dedića, Saše Lozara, Natali Dizdar i klape Šufit.

Fotografije: Igor Šoban i Mario Guček Andromak

Koncert je imao direktan prijenos putem nacionalne televizije, s uključenim popratnim televizijskim programima i call centrom u kojem se angažiralo gotovo stotinu osoba iz javnog života. Građani su pokazali veliku osjetljivost za ovakvu temu zbog čega telefoni nisu prestajali zvoniti, a na njihove pozive strpljivo su odgovarale pjevačice Sandra BagarićNera StipičevićLana KlingorLea Dekleva,  glumci Filip Jurčić, Miran Kurspahić, Helena MinićAna VilenicaKristina Krepela, Tamara Garbajs, sportaši Dubravko Šimenc, Gordan Kožulj, Dario Šimić, Filip Ivić, Tom Zanoški, poznata lica modne scene poput Ive RadićTihane Harapin Zalepugin te mnogi drugi.

Začetnici akcije Rotary club Zagreb 1242 presretni su ishodom jer su gledatelji iz cijele zemlje još jednom pokazali svoje veliko humanitarno srce prema bolesnim mališanima i njihovim potrebama. Tako je do kraja prijenosa na HTV-u prikupljeno je 220.000 kuna.

Prikupljena sredstva omogućit će opremanje e-učionice Škole u bolnici koja djeluje u sklopu Osnovne škole Izidora Kršnjavog. Nastava za djecu koja se nalaze na dugotrajnom liječenju u bolnici, zahvaljujući ovoj akciji bit će lakša i kvalitetnija uz pomoć e-učionice: pametnih ekrana i laptopa koji će djeci uljepšati njihove mnogobrojne bolničke dane i učiniti njihovu svakodnevicu veselijom, a pomoći će im i da budu u stalnom kontaktu sa svojim školskim kolegama i kolegicama.