Menu
MODA

Sloboda kao inspiracija nove kolekcije dizajnerskog dvojca TWINS

Modni dvojac TWINS, iza kojeg stoje dizajneri Damir Begović i Domagoj Štimac na nadolazećem Bipa FASHION.HR-u predstavit će svoju novu kolekciju pod pokroviteljstvom branda CCC. Revija dizajnera od kojih se očekuje da zaintrigiraju i zagolicaju maštu publike, održat će se u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma, u četvrtak 25. listopada, a novi vizuali daju naslutiti da će to biti prava poslastica za sve ljubitelje branda.

Foto: Press

Dizajneri koji su svoje stvaranje u posljednjih pet revija posvetili društveno – političkoj tematici koja progovara o životnim uvjetima, stanju u društvu i u čijim je kolekcijama uvijek izražen patriotski izričaj i ovog puta ostaju dosljedni u motivima i inspiraciji. Nova kolekcija, za koju su inspiraciju pronašli u ideju slobode, hibrid je prošlosti i budućnosti, koja svojom damskom estetikom priziva duh 60-tih godina prošlog stoljeća: razdoblje revolucije, promjena i novog početka. Kolekcija donosi snažne ženstvene odjevne komade od uskih pencil ili mini suknji do onih punoga kruga, oversize kapute u nekoliko dužina, zimske kostime, odijela i majice sa snažnim porukama o društvu danas. Kao i u prethodnim kolekcijama TWINSI progovaraju o društvu koje ih okružuje. Kolekciju otvaraju boje hrvatske zastave: crvena, bijela i plava, a izrađena je u potpunosti od jednog materijala – vunenog zimskog štofa. Jaki statement komadi kao što su zimski kaputi, sakoi i haljine sa zanimljivim konstrukcijskim rješenjima, rezovima i elementima visoke mode, nova su preokupacija ovih mladih dizajnera čiji je cilj predstaviti  kolekciju u kojoj modni dizajn može djelovati aktivistički te osvijestiti i educirati publiku o bitnim problemima današnjice.

Uz uobičajenu maestralnu pistu na Zagrebačkom Velesajmu, revije će se održati i u kultnom prostoru Studentskog centra. U programu će nastupiti: Ivica Skoko (pod pokroviteljstvom Perwolla), IK Studio (u suradnji s Philipsom), Robert Sever (u partnerstvu s Noelle), Marina Design, BiteMyStyle by Zoran Aragović, I-GLE, KLISAB, Branka Donassy, Ana Maria Ricov, Morana Krklec, Unaesthetik, Jelena Holec, Mateyaneira, a velika novost bit će nastup londonske dizajnerice hrvatskog podrijetla Staše Randall, koja će kolekciju svog branda Staša Design prvi put predstaviti u Hrvatskoj.