Menu
GASTRO / LIFESTYLE

Tri osvježavajuća koktela Dorijana Skoblara za uzbudljivo i sunčano ljeto

Koktelima s potpisom nisu odoljele niti poznate influencerice Lidija Lešić i Ivana Blažoti Mijoč

Ljeto i vrućine dodatni su začin za poznatog miksologa Dorijana Skoblara koji najbolje zna kako rashladiti ljetne dane. U zagrebačkoj Kavani Palainovki Dorijan je ledenim koktelima rastjerao ljetnu vrućinu, čemu su prisustvovale i naše poznate influencerice Ivana Blažoti Mijoč i Lidija Lešić. One su predstavile kolaboraciju Freixeneta i Gigi Studios sunčanih naočala.

Najpopularnije osvježavajuće kombinacije s potpisom Skoblara za ovo ljeto bit će tri koktela sa sasvim novom recepturom: Pineapple Express s okusom ananasa, My Secret Love s aromama svježeg limuna i malina te Lolita’s Parfume, koji u osvježavajuću i pitku kombinaciju spaja nespojive okuse kiselog svježeg limuna i nježne, slatke ružičaste perzijske ruže.

Svi kokteli nastali su idejom da se naprave low ABV kreacije za lagano večernje uživanje. Blagi touch i zanimljiva ideja može dati drugačiju dimenziju čaši pjenušavog vina u kojoj ćete zasigurno uživati.

PINEAPPLE EXPRESS

15 ml Giffard Pineapple syrup

100 ml Freixenet Cordon Negro

Botanica Spices dehydrat pineapple

Koktel je nastao spojem Freixenet Cordon Negro pjenušca i sirupa ananasa kako bi se dobio brutalan ljetni osvježavajući okus na nepcu. Iza zanimljivog imena krije se tropska aroma i jednostavnost same izrade ovog fizzy velikana.

MY SECRET LOVE

15 ml Giffard Raspberry puree

10 ml fresh lemon juice

100 ml Freixenet Cordon Rosado

Cvjetne arome rose pjenušca isprepletene su voćnom i ljetnom notom pirea maline. Okus je pojačan i svježim malinama, a balans dobiven svježim citrusom. Ime ovog koktela posvećeno je svakoj ljubavi koja je morala ostati tajna.

LOLITA’S PARFUME

40 ml Jägermeister SCHARF

20 ml Giffard Rose syrup

15 ml fresh lemon juice

100 ml Thomas Henry Pink Grapefruit

Lolita se ove godine nametnula kao jedan od najprodavanijih recepata sa SCHARF edicijom Jägermeistera. Zanimljiva je po tome što je ljuti i papreni “SCHARF” dio kreativno zamagljen dodavanjem nota ruže i gaziranog grejpa. Tko je zapravo Lolita ostat će tajna, no ovaj koktel zasigurno je jedno od najboljih ljetnih pića koje ste ikada probali.

Enter the summer party i ove su godine, drugi put za redom organizirali poznati distributer alkoholnih pića u Hrvatskoj G3 Spirits i jedna od vodećih agencija za odnose s javnošću i organizaciju događanja Komunikacijski laboratorij.