Menu
KULTURA

Uz TBF, ništa nam neće ovaj petak pokvarit’

Najpoznatiji splitski glazbeni sastav TBF, i više je nego spreman zagrijati sutrašnju atmosferu na najljepšoj pozornici grada obogaćenoj tisućama svjetlosnih lampica. Konačno je došao red za najiščekivaniji koncert ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa pa će se svi posjetitelji, osim uz kuhano vino, zasigurno ugrijati plešući nabrojnehitovehip hop sastava kao što su Ništa mi neće ovi dan pokvarit, Veseljko, Pozitivan stav, Smak svita.

 

Nakon što su Gustafi i hitovi Dine Dvornika u izvedbi Tribute bendaprošlog vikenda rasplesali Advent u Klovićevim dvorima i tako upotpunili adventsku atmosferu, ništa manje ne očekuje se i ovoga vikenda jer na plato Gradec dolazi najnagrađivaniji hrvatski hip-hop bend. Kako zabave ne bi nedostajalo i ostatak vikenda, subota je rezervirana za bogati glazbeni repertoar Positivo benda, a u ostatku prosinca na pozornicu s najljepšim pogledom na grad stat će i TRAM11, Songkillers, Ljetno kino i brojni drugi s kojima je nezaboravan provod garantiran. Uz prave glazbene poslastice koje se očekuju na Gornjem gradu, neizbježne su i one gastro koje nude ugostitelji najposjećenijeg gornjogradskog adventa. Razni tradicionalni specijaliteti i internacionalne delicije poput buncburgera, koji je osvojio samo pozitivne kritike,gulaša, sarmi i kobasica zadovoljit će nepce i onih najzahtjevnijih gurmana,a za sladokusce nezaobilazno je carstvo slastica u samom atriju Klovićevih dvora, „Šećer na kraju“. Red čekanja za tradicionalnu najljepšu adventsku fotografiju iz vikenda u vikend sve je veći, ali zato ovogodišnji Advent u Klovićevim dvorima nudi još tri foto pointa ukrašena prekrasnim božićnim dekoracijama na kojima nastaju najljepše adventske uspomene.

Najveća atrakcija Adventa u Klovićevim dvorima pogotovo za one najmlađe zasigurno je let Djeda Božićnjaka iznad platoa Gradec. S dalekog sjevera, u idiličnom okruženju Gornjega grada,  Kinder dovodi djedicu u pratnji svojih sobova, a uz pomoć mobilne aplikacije Equinox AR prototypeposjetitelji u svakom trenutku mogu pratiti njegov let i doživjeti nezaboravnu adventsku čaroliju. One malo starije, kroz cijeli prosinac, na samom ulazu u Klovićeve dvore, posebno oduševljavaju bajkovite ilustracije Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe Zlatarovo zlato.

Subotnje jutro na Klovićevim dvorima rezervirano je za sve kavoljupce,na druženju s poznatom voditeljicom Ivanom Mišerić, koja će od 10 do 13 sati posjetitelje uvesti u svijet Barcaffea i sve posjetitelje namamiti mirisima tople jutarnje kave idealne za hladna zimska jutra.

Sve informacije o programu Adventa u Klovićevim dvorima, rasporedu koncerata i radnom vremenu dostupne su na FB stranici.