Menu
LIFESTYLE

Svojim najdražim adventskim uspomenama građani Splita mogu uljepšati Božić djeci iz doma Maestral

U adventsko vrijeme darivanja i ljubavi, stanovnice i stanovnici Splita, kao i svi ljudi dobre volje, imaju mogućnost pomoći najpotrebitijim skupinama svojega grada. U sklopu Adventa u Splitu pod sloganom „Ljubav nas spaja“ pokrenut je humanitarni natječaj „Zagrli srcem“ u kojemu, objavljujući vlastite najdraže božićne uspomene u obliku fotografije, videa ili teksta, građani mogu donijeti dašak božićne čarolije onima kojima je to najznačajnije. Osoba s najljepšom objavom donaciju u vrijednosti od 5.000,00 HRK, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita koja je osigurala sredstva, simbolično će predati Dječjem domu Maestral. 

Građani se akciji mogu odazvati od 2. do 23. prosinca na društvenim mrežama Turističke zajednice grada Splita te pokazati koje su za njih temeljne vrijednosti Božića jer, u trenucima kada smo fizički udaljeni, ljubav i briga o drugima potrebniji su no ikada. Upravo je zato ovogodišnji splitski Advent pod sloganom „Ljubav nas spaja“ odlučio potaknuti pratitelje na društvenim mrežama da postanu heroji koji će svojim objavama uveseliti najmlađe pripadnike društva. Kada učinimo dobro za druge, učinili smo dobro i sami za sebe, jer najveći je dobitak upravo saznanje da smo nesebično pomogli nekome kome je pomoć uistinu potrebna. 

Radi se o jednostavnom konceptu humanitarnog natječaja koji se provodi putem Facebook i Instagram profila Turističke zajednice grada Splita, a sve što je potrebno učiniti jest dati mašti na volju. Tema humanitarnog natječaja su najdraže božićne uspomene u obliku fotografija, video materijala ili poruka objavljene u obliku „posta“ na vlastitim profilima na društvenim mrežama uz obavezne #LjubavNasSpaja i #ZagrliSrcem, pri čemu objava mora biti podešena na “javno” kako bi bila vidljiva. Drugi način za sudjelovanje u humanitarnom natječaju jest objavljivanje uspomena u komentarima ispod jedne od objava nagradnog natječaja na Facebook i Instagram profilu Turističke zajednice grada Splita, također uz popratne #LjubavNasSpaja i #ZagrliSrcem. 

Koncept Adventa u Splitu baziran je na četiri adventske svijeće kao simbolima predbožićnog vremena. Prvoga tjedna Adventa pali se svijeća nade, druga simbolizira mir i opraštanje, treća donosi radost i veselje, dok je posljednja svijeća anđela najveća i simbolizira ljubav, koja je glavna vodilja ovoga adventa. U trenucima kada nam epidemiološke mjere ne dozvoljavaju da ljubav iskazujemo fizičkim kontaktom, društvene mreže omogućile su nam da ju širimo iz topline vlastitog doma, a svakom primljenom uspomenom pomoći ćemo djeci u stvaranju njihovih novih uspomena.