Menu
LIFESTYLE

Svijet je lud za hygge stilom života!

Posljednjih mjeseci  danska riječ hygge nije vas pratila u stopu jedino ako ste živjeli pod kamenom. U svim ostalim slučajevima, sasvim sigurno ste čuli za nju.Nama se hygge koncept, kada smo ga malo istražili, iznimno svidio, pa smo odlučili u nekoliko rečenica sažeti sve ono što hygge označava, u nadi da ćete ga što češće prakticirati.

[addToAppearHere]

Hygge, pojam koji je teško izgovoriti, a još teže jednostavno objasniti, označava, najkraće rečeno, udobnost življenja. Ova riječ uvrštena je i u Oxfordski rječnik, a na mnogim popisima nalazi se na prvom mjestu najčešće korištenih riječi u protekloj godini.

 Hygge je nešto čemu svi težimo u životu – stvaranju ugodne atmosfere, uživanje u lijepim stvarima i u dobrom društvu. To su mirisne svijeće upaljene bez posebnog povoda, omiljena šalica za kavu, najmekši kućni ogrtač, mirisna posteljina, večere s prijateljima uz vino usred radnog tjedna, piknik u parku, vožnja biciklom… No, to ipak ne znači da su hygge samo udobna soba prepuna svijeća, dobro društvo i lijepo dekorirani obroci. Hygge je filozofija, način života koji nam pomaže shvatiti važnost jednostavnosti i važnost posvećivanja vremena usporavanju stresnog tempa života.

[addToAppearHere]

Koncept važnosti odvajanja vremena samo za sebe, znamo svi, nije nov, ali većina nas vrlo često zaboravlja koliko je to bitno za unutarnji mir, osjećaj sreće i opuštenosti. Danci su nas samo podsjetili na to da je dobro s vremena na vrijeme udovoljiti našoj potrebi za uživanjem u malim stvarima koje činimo sebi za dušu. Ako se odreknemo tih malih, a zapravo vrlo velikih užitaka, propustit ćemo vidjeti koliko je život zapravo čaroban jer naša sreća ovisi samo o nama.