Menu
JA, MAMA

Supermame povodom Majčinog dana predstavile novi vizualni identitet

Nakon nešto više od dvije godine postojanja portal Supermame.hr odlučio je pokazati se u još ozbiljnijem svjetlu. Od ideje nastale iz ljubavi i entuzijazma dviju mama Supermame.hr postao je neizostavna adresa za sve mame, tate i druge kojima je potrebna informacija, pomoć ili inspiracija.

Svoj novi vizualni identitet i rebranding za koji je zaslužna product dizajnerica Ana Tevšić Nauković i njezin team iz Love, Ana studija – za grafiku, Dario Dević te web podršku Untitled Studio/Josip Mesarić, predstavili su na svečanom događanju povodom Majčinog dana u zagrebačkoj Kuglani na Grmoščici.

 „Ovim smo redizajnom htjeli pokazati kako okrupnjivanjem i uozbiljavanjem projekta nije nužno izgubiti njegove korijene. Ponekad smatrana zaigranom i neozbiljnom, ružičasta boja ovdje je vrlo promišljeno i ozbiljno iskorištena za kodiranje sadržaja — od svijetlo roze za osnivačicu Martinu do bordo za Sonju. Zajedno su nerazdvojiv, snažan tim koji sve odluke donosi ravnopravno i promišljeno. Supermame su spoj njih dvije, pa smo u novome vizualnom identitetu sve boje restegnuli u spektru među bojama koje su im logično pridodane. Novo je pismo snažno, stabilno i jako, čime smo htjeli na prvi pogled odagnati bilo kakvo podcjenjivanje portala zbog njegove tematike i spola njegovih osnivačica.“, izjavila je Ana Tevšić Nauković.

Drago nam je da su supermame na ovaj tako poseban dan uspjele odvojiti vremena za sebe i s nama nazdraviti majčinstvu. Ovaj rebranding ujedno označava i novu eru Supermama kojoj će naglasak biti na stvaranju zajednice snažnih žena i majka koje se međusobno podržavaju i inspiriraju.“, naglasile su osnivačice portala Sonja Švajhler i Martina Friganović.

Poseban trenutak večeri obilježila je projekcija videa snimanog povodom Majčinog dana pod pokroviteljstvom Eucerina, iza kojeg stoji dvojac iz Pepper Ateliera, a u samom su videu sudjelovale i neke od hrvatskih mama blogerica, s Majom Marić kao autoricom teksta. Biti mama nije lagan posao, a svoje uzore imamo u našim mamama. Stoga je ovaj video prvenstveno posvećen njima – našim primjerima.

Fotografije: De Botanica Weddings
Službeni dekorater eventa: Lela Design