Menu
GASTRO / INTERVJU

SUPERHERAW – tajna formula svakog superheroja

Piše: Dora Ivić

Razgovarali smo s Tijanom Božović Galjanić, još jednom majstoricom u kuhinji, zahvaljujući čijoj mašti naši ukusni pupoljci naprosto uživaju! Tijana je po struci diplomirana ekonomistica, pa je zahvaljujući svom desetogodišnjem radu u marketingu stekla komercijalno iskustvo za pokretanje slasnih Superheraw energetskih pločica. Tijana ističe kako je pravi put kad hobi i strast pretvoriš u posao, a smatra da je novi posao izabrao nju jer je oduvijek voljela zdravu prehranu i sport.

Kuhati je počela jako rano, u tinejdžerskim danima, a oduvijek joj je bio ”gušt” ekperimerati u kuhinji. Srećom  Tijanina obitelj je bila jako naklonjena svim novotarijama jer prije  dvadeset godina razne alge, miso juhe ili klice u salati nisu bile često viđene na tanjurima njihovog kraja.

Prije svega je majka dvoje prekrasne djece, pa slobodno vrijeme uvijek provodi s obitelji. Kod njih nema vikenda bez šetnje uz more pa čak niti kćerka koja ima manje od dvije godine bez problema prošeta poštenim tempom 2-3 kilometra. Suprug i Tijana djecu uče aktivnom životu, pa su u parku, šetalištu i igri kad god to poslovne prilike dopuštaju.

Kako ste došli na ideju za kreiranje pločica i od čega se sastoje?

Oduvijek sam voljela eksperimentati u kuhinji, ali sam rijetko zapisivala svoje recepte. Kuhinja je za mene bila mjesto kreativnog izražavanja, a nakon što smo sa starijim djetetom vodili bitku sa intolrancijama na hranu istraživanje prehrane prešlo je na drugu razinu. Najveći mi je izazov bio zadovoljiti dječju potrebu za slatkim obrokom, ali sam uspjela sve pripremiti sama na jako zdrav način. Od beskvasnog kruha, raznih namaza, marmeladi, keksića, palačinki do energetkih pločica. U isto vrijeme je suprug, koji je kao bivši vrhunski sportaš probao niz energetskih pločica, gelova i napitaka, bio oduševljen okusom i učinkom tako nadavse prirodnog proizvoda. Pametno sam iskoristila drugi porodiljni dopust i napokon počela zapisivati recepte. Djeca su odlična skupina za testiranje proizvoda, rijetko će pojesti nešto zdravo ako nije jako ukusno.

Superheraw se sastoji od organski uzgojenog suhog voća, orašastih plodova, sjemenki i raznih začina. Trenutno su na tržištu četri različita okusa: „Fruits&Nuts“, „Coconut&Hemp seeds“, „Apple pie“ i „Superfood Tiramisu“.

Fotografije: Tijana Božović Galjanić

Gdje leži tajna uspjeha? Koliko je bilo potrebno da sebi kažete ‘’pločice su sada savršene’’ i da se one nađu na policama u trgovinama?

Tajna je u vrhunskoj kvaliteti namirnica. Uvjet je bio da budu organskog podrijetla jer je nevjerojatno koliko je brzo organizam našeg dječaka reagirao na hranu tretiranu konzervasima. I naravno metoda pokušaja i pogrešaka jer je bilo puno eksperimentiranja dok nismo bili apsolutno zadovoljni okusom.

Gdje se sve mogu kupiti Vaše pločice? Kome biste ih preporučili te koje ih dobne skupine najviše obožavaju?

Superheraw se može kupiti u specijaliziranim trgovinama zdrave hrane, ljekarnama, centrima za tjelovježbu i juice barovima. Prisutni smo u tridesetak prodajnih mjesta pa ću nabrojati samo nekoliko: Bio&Bio, Garden, Fitness.com.hr, Priroda i društvo, Eden Bioshop, Biosvijet, Manufaktura, Zdravi dućan, Croatian design superstore itd.

Možete li našim čitateljima objasniti što to znači pojam ‘’raw energetske pločice’’ te koja bi bila prednost njihovog konzumiranja? Imaju li one nekakvu posebnu namjenu?

Sirove ili „raw“ energetske pločice nisu termički obrađene, pa ne dolazi do gubitka vrijednih vitamina iz namirnica. Mogu ih konzumirati apsolutno sve dobne skupine. Idealne za djecu, studente, zaposlene i sportaše. Jedina zapeka su eventualne alergije na orašaste plodove budući da se koriste indijski i brazilski orasi te bademi.

Koji su budući planovi? Možemo li očekivati nešto jednako ukusno i kreativno uskoro?

Naravno, nastavljamo eksperimentirati. Stay tuned!

Superheraw je dostupan u četri okusa „Jabuka-cimet“, „Superfood tiramisu“, „Voće i orašasti plodovi“ i „Kokos-sjemenke konoplje“. Svima je baza datulja i indijski orah, a ovisno o okusu sadrže od voća jabuku, grožđice i šljivu, od začina kakao, cimet, lucumu, cikoriju i vaniliju te razne zdrave sjemenke i orašaste plodove. Dizajn Superheraw potpisuje odlična Veronika Uravić Čolak iz Reedesign studija. Želja je bila napraviti atraktivan dizajn za moćne energetske pločice pa je cijeli koncept zabavan, energičan, stripovski.

Collage ne bi bio Collage, da nije i za vas pripremio ove super energetske pločice! Nagradna igra je na našem Facebooku!