Menu
GASTRO

Studeni nas je razveselio još jednom sezonom Lokal & Bokal večera u RougeMarinu

Prvu srijedu studenog započela je jesensko-zimska sezona Lokal & Bokal večera u RougeMarinu, bistrou chefa Marina Medaka koji nas redovito oduševljava svojim novitetima, kako u konceptima restoranskih ručkova i večera, tako i ponudom svojih menija.

RougeMarinove Lokal & Bokal večere imaju opravdano čvrstu reputaciju najboljih povoljnih fine dining večera. I to je ono što svi koji se zapute u bistro RougeMarin znaju, ali ono što odlazak na jednu takvu večeru čini uzbudljivim jest činjenica da ćete sa svakom novom sezonom biti ugodno iznenađeni kombinacijama na svojim tanjurima i u čašama.

Prva jesenska Lokal & Bokal večera predstavila nam je vrhunska vina međimurske vinarije Dvanajščak-Kozol sljubljena sa slijedovima koje je gostima, uz stručno vodstvo Marina Medaka, pripremio chef Željko Lopar. Večera je bila praćena live svirkom na akustičnoj gitari. Svi gosti uživali su u večeri, vinima i osvježenom ambijentu bistroa RougeMarin.

Foto: Monika Tunjić Cvitanić i Rougemarin PR

U tom osvježenom tonu krenula je i večera, koju je u čaši otvorilo Mlado., prvo ovogodišnje vino predstavljene vinarije. Mlado. je kupaža bijelog i sivog pinota, razigrano i lagano vino koje je sljubljeno sa živahnom kombinacijom guščje paštete, chutneyja od dunje i crumblea od oraha na tostiranoj pogači.

Uslijedile su domaće fettuccine s umakom od šumskih gljiva, čipsom od jabuke i coulisom od nara. Fettuccine je pratio Pušipel Classic 2019., vino autohtone međimurske sorte i perjanica vinarije. “Svježe, citrusno vino koje je lagano, ali u kojem se osjeti punoća tijela i u čiju je proizvodnju uloženo najviše truda,” opisao nam je Viktor Dvanajščak te istaknuo kako su upravo takva, lagana vina punog tijela, dokaz umješnosti vinara.

Treći je slijed na meniju bio rižoto s odležanim rib eye odreskom uparen s još jednim pušipelom, ovaj put Pušipelom Prestigeom iz 2017. RougeMarinov sommelier Miroslav Siničković objasnio nam je da se radi o starijem bratu Pušipela Classic, u kojem sve naznake određenih okusa i tijela iz Classica, dolaze do punog izražaja u Prestigeu. Pušipel Prestige ozbiljnije je vino jakog tijela i iznimne mineralnosti, nastalo prosušivanjem bobica te odležavanjem u bačvama akacije zbog čega se u njemu osjeti punina nota marelica i džema. Unatoč toj ozbiljnosti, vino je uspjelo zadržati prpošnost na okusu koju su upotpunile krema od buče u rižotu te ulje ružmarina i chutney od malina. RougeMarinov odležani rib eye steak u zagrljaju Pušipela Prestige bio mi je ljubav na prvi pogled, miris i okus te apsolutni favorit večere.

Crni pinot jedino je crno vino u ponudi vinarije Dvanajščak-Kozol, a u večeri je Pinot Noir Amaranth 2017. bio sljubljen s patkom i glaziranim korjenastim povrćem s kremom od cikle i džemom od kupina uz dodatak začina, među kojima su prevladavali kumin i korijandar. Ovo vino nije teško iako odležava u bačvama hrasta i akacije, a patka i korjenasto povrće uz voćne okuse na tanjuru savršeno su istaknule njegov bobičasti karakter.

Na kraju večere, zasladili smo se pravom jesenskom poslasticom, istovremeno i laganim i zasitnim kolačem od buče i kestena. Uz buču, u prozračnom biskvitu bilo je mrkve i lješnjaka. Desert je pratio Muškat Light, polusuho vino nježne aromatičnosti. Iako nas je Muškat svojim osvježavajućim okusom i mirisom u mislima vratio u ljeto, krema punog okusa kestena podsjetila nas je da već neko vrijeme ipak koračamo kroz jesen.

Cijena navedenog menija s pet čaša vina iznosi 200 kuna, a uz vrhunsku hranu i vino, dobit ćete i vrijedno iskustvo vođenja kroz večeru uz vinare i stručno osoblje RougeMarina. Smatrajte ovu večeru daškom luksuza koji biste si mogli priuštiti kao dio svoje self-care rutine ove jeseni. Rezervirajte svoje mjesto na večeri na facebook stranici bistroa RougeMarin.

Tijekom večere svi zaposlenici i gosti bistroa ponašali su se u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.