Menu
LIFESTYLE

Statement zidovi: Evo naših top deset varijacija na temu

Statement zidovi su predmet obožavanja mnogi zaljubljenika u interijer. To su oni zidovi koji plijene pažnju svih koji uđu u određenu prostoriju. Bez obzira radi li se o zanimljivoj tapeti, slikama, ogledalu ili drugim ukrasima, statement zidovi ne izlaze iz mode i pridaju posebnoj atmosferi i toplini svakog doma.

Slobodno možemo reći da su uz urbane džungle, statement zidovi nešto što i sami želimo imati u stanu.

Statement zidovi – kako ih napraviti?

Zanimljivo uređeni zidovi ne izlaze iz mode. Iako je ove sezone hit izgled nedovršenog zida i industrijskog dizajna, možete se odlučiti za nešto manje hrabre intervencije u prostor. Kako napraviti ovakav zid bez previše novca? Sjajna stvar je što je to vrlo lako izvedivo. Grupirajte fotografije koje već imate zasebno obješene po stanu. Kupite reljefnu zidnu tapetu ili tapetu s floralnim printom. Takve tapete su uglavnom skupe, ali ako njima planirate prekriti veće zidne površine. Osim slika i tapeta, možete sami napraviti različite instalacije i objesiti ih na zid te stvoriti neobičan, eklektičan efekt.

Efekt mramora

“Mramorni” zid daje dojam luksuza i podiže svaki prostor. Kombinacija sive i bijele je idealna za minimaliste koji vole jednostavnost i prozračnost, a istovremeno ne žele zapeti u monotoniji minimalističkog uređenja.

statement zidovi

Foto: Instagram

Zid od slika

Ovo je jedan od najčešćih odabira kada su statement zidovi u pitanju. Okviri različitih veličina i stilova u kombinaciji daju vrlo zanimljiv rezultat. Garantirano instantno oživljavaju svaku prostoriju u kojoj su postavljeni!

Šuma usred stana

Tko nije zaljubljen u tapete s printom drveća ili cvijeća? A što kažete na ovu tapetu koja će vam u trenu spavaću sobu pretvoriti u šumu i dati joj poseban osjećaj smirenosti, baš kakav tamo i treba vladati?

Efekt nedovršenosti

Ovo je, kako smo već spomenuli, trenutni hit i to samo za hrabre. Evo jednog sjajnog primjera. Ako se volite igrati s interijerom i trebate promjenu, ovo bi mogla biti odlična i originalna ideja. Pa stvarno, u koliko ste ovakvih stanova bili?

Urbana džungla

Biljke su uvijek pravi izbor, o kojoj god prostoriji u stanu se radilo. Zamislite da imate cijeli zid prekriven biljkama! Stan s fotografije dokazuje da je to zaista i moguće i da je jako, jako efektno!

Koliko je sati?

Ok, ovo zaista nije zid za svakoga. Ako ništa drugo, barem ćete uvijek imati odgovor na pitanje: “Koliko je sati?” Šalu na stranu, ovakvo uređenje interijera može vrlo dobro funkcionirati u većim prostorijama s visokim zidovima i glomaznijim namještajem.

 

Dominacija jedne boje

Ako niste osobe od tapeta, slika, satova, ogledala ili drugih predmeta koji dominiraju zidom u vašem životnom prostoru, odlučite se za jednu boju i njome obojite željeni zid. Dobar primjer takvog odabira je fotografija ove spavaće sobe.

 DIY zid

Crne ploče po kojima možemo pisati i brisati bile su hit prije nekoliko sezona, ali su mnogima ostali neostvarena želja. Pomalo i nama. Pogotovo kada ih krase ovakvi divni natpisi!

Predimenzionirano ogledalo

Svi koji nemaju ogledalo u kojem se mogu pogledati od glave do pete žude za jednim takvim. Mislimo da bi ovo ogledalo moglo riješiti taj problem!

statement zidovi

Zid od cigle

Oh, koliko su ovi zidovi bili popularni! Mnogi ih vole i danas jer su vrlo efektni i jer je cigla podložna transformaciji. Može ostati narančasta, a možete je obojati u bijelu, crnu ili antracit. Svakom intervencijom dobit ćete potpuno drugačiji ugođaj.

Došli smo do kraja. Imamo problem – sad se nikako nećemo moći odlučiti što ćemo sa svojim zidom koji željno čeka promjenu!