Menu
LIFESTYLE

Zašto je odlazak na trening postavljanja ciljeva jedan od mojih najboljih poteza ikad?

Bilo je ljeto 2016. godine. U to sam vrijeme radila u jednoj maloj digitalnoj agenciji za čije klijente sam vodila društvene mreže i u njihovo ime pisala blogove. Tada sam već pet godina i kao novinarka honorarno radila za nekolicinu internetskih portala. Ipak, neprestano sam razmišljala o tome kako ću jednoga dana i ja imati vlastiti portal na kojem će sve biti baš onako kako ja želim.

Fotografije: Mateja Vrčković

Nikada neću zaboraviti ljetni dan u kojem mi je na pamet pala ideja za ime mog portala. U mislima sam razradila kategorije portala, odmah sam znala i kako će vizualno izgledati. Sve je bilo spremno. Sve, osim mene.

U glavi mi se rojilo bezbroj negativnih misli – još nisam diplomirala, to će me previše koštati, nitko neće čitati moje tekstove, nitko neće htjeti pisati za moj portal, to nije pravi posao, projekt će mi propasti u prvoj godini postojanja…

Što bih voljela da sam tada znala?

Voljela bih da mi je tada netko pokazao ovaj video.

Voljela bih da sam znala KAKO postaviti ciljeve.

Voljela bih da sam znala da su moji tadašnji „ciljevi“ ustvari bile samo namjere.

Voljela bih da mi je netko savjetovao da zapisujem svoje vizije, ciljeve i afirmacije.

Voljela bih da sam znala da za sam za svoje rezulate odgovorna samo ja i da se bez moje akcije ništa neće pomaknuti s mjesta, koliko god to silno željela.

Zašto mi samo ideja nije bila dovoljna?

Da sam u srpnju 2016. znala sve gore navedeno, moj projekt bi zaživio već idućeg mjeseca. S obzirom da nisam imala nikakav, a kamoli razrađen plan, Collage je pokrenut tek 6 mjeseci kasnije.

Priznajem, neke stvari su se događale stihijski, a ja sam, unatoč prethodnom iskustvu rada u medijima, još neko vrijeme od pokretanja portala mislila da su mi za uspjeh dovoljni samo ideja i nešto kreativnosti.

Za uspjeh su potrebni jasni, mjerljivi, specifični ciljevi na koje smo fokusirani svaki dan. Za uspjeh je potrebno dijeljenje naših ideja, ciljeva i namjera s drugima, a sve to sam donedavno sebično držala za sebe i sasvim sigurno spriječila neke važne ljude da postanu dijelom mog života.

Povratak obožavanim treninzima, konferencijama i edukacijama

Ipak, jedna osoba pojavila se baš u pravom trenutku. Bila je to Iva Belé, europska i hrvatska certificirana trenerica poznate Canfield metodologije. Trenirana je i certificirana u SAD-u osobno od Jacka Canfielda, vodećeg američkog stručnjaka u poslovnom savjetovanju za poduzetnike, direktore korporacija i menadžere.
Od našeg prvog kontakta do danas, bila sam na dva Ivina treninga. Prvi je bio BRAND ME trening, koji je vodila zajedno s Tanjom Džido, a drugi je bio SMART START 2018.

Taj trening me potpuno oduševio. Prvo, vratio mi je ljubav prema konferencijama (treninzima, predavanjima, panelima, edukacijama…) od kojih sam neko vrijeme napravila pauzu. Točnije, prije Ivinog BRAND ME treninga u studenom, nisam bila ni na jednom sličnom događanju pune dvije godine. Prije toga, aktivno sam skupljala akreditacije s konferencija na koje sam išla svakih nekoliko mjeseci.

Povratak ovakvom tipu druženja bio je nešto najbolje što sam učinila za sebe u posljednje vrijeme. Količina inspiracije, motivacije i pozitivne energije koja vas ispuni je nemjerljiva. Sa svakog treninga izlazim nasmijana, poletna i sa željom da djelujem ODMAH.

Nakon Smart Start treninga, dobila sam nove ideje, razbistrila um, odlučila što TOČNO želim ostvariti tijekom ove godine i u kojem smjeru želim nastaviti dalje. Osim toga, to je bilo okupljanje snažnih, pametnih i obrazovanih žena, a od svake od njih naučila sam nešto novo i svaka od njih mi je na određen način oplemenila život.

Panelistice Alis Pečarić Marić, Nataša KapovDraženka Grebenar svojim su iskustvima pokazale kako je jasnoća postavljenih ciljeva 80% uspjeha te da privlačimo upravo ono što okupira naše misli i čime zračimo.

Konferencije su mjesta za networking, učenje, konstantno usavršavanje i one „Aha!“ trenutke koji zlata vrijede. Ja se i tijekom 2018. radujem svakoj novoj edukaciji i svakom novom treningu koji će me pogurati naprijed, razdrmati, pomaknuti iz zone komfora i proširiti vidike, a to je ono za čime bismo svi trebali težiti.

I zato…

… ako se trenutno nalazite na životnoj prekretnici, mijenjate posao, završavate fakultet i ne znate što dalje, odlazite u poduzetništvo ili jednostavno osjećate da je vrijeme za važne i drastične promjene, učinite nešto za sebe. Postavite ciljeve i zapisujte ih, vodite dnevnik zahvalnosti ili dnevnik uspjeha, vizualizirajte… Ako ne znate kako i odakle krenuti, pitajte Ivu, ona zna!

P.S. Za sjajne fotografije ovog treninga zaslužna je Mateja Vrčković, s kojom smo jednom prilikom razgovarale u  intervjuu za Collage, a koji me je isprva i spojio s Ivom. Pročitajte ga ovdje!