Menu
INTERVJU

Instagram mjeseca: Skitnica

Razgovarala: Barbara Grgić

Jer ona je skitnica, daljine je vuku, više voli vjetar nego mirnu luku… Ona je Petra Mamić, poznata instablogerica @skitnica čije postove rado lajkamo i željno iščekujemo. Za rubriku Instagram mjeseca odlučili smo joj postaviti malo drugačija, nesvakidašnja pitanja.

Da ti sada damo zadatak da do kraja dana moraš napraviti nešto što nikad nisi napravila, što bi to bilo?
To bi bilo prekrižiti sve zadatke koje sam si sama ujutro zadala na to do listi! Previše sam nadobudna i uvijek mislim kako mogu napraviti puno više stvari nego što je to realno i vremenski moguće.

Odaberi jednu pjesmu koja te najviše opisuje.
Hehe, pa Skitnica od Jasne Zlokić. Nema pjesme koja me bolje opisuje, biti skitnica stanje je duha i tijela. Ne znači uvijek samo putovati na neka nova mjesta, to znači i stalno se preispitivati, rasti i raditi na sebi te se nikad ne zadovoljiti sa mirnom lukom. Vjetar je moj đir.

Fotografije: Petra Mamić/Skitnica

Zašto je tvoj najdraži film – tvoj najdraži film? Što ti on predstavlja?
Moram priznati da nisam neki veliki filmofil, jednostavno se nikad nisam naučila previše gledati televiziju i filmove. Još u osnovnoj školi zaljubila sam se u knjige Gospodar prstenova, a kasnije i u filmove tako da mislim da su mi to najdraži filmovi. Povezuju na neki divan način duhovni, magični i stvaran svijet.

Kada bi cijeli život morala nositi istu odjeću, koja bi bila tvoja savršena kombinacija?
Hmm pretpostavit ću da će do kraja života biti ljeto tako da bi odabrala neku veselu lepršavu haljinu i svoje najdraže Birkenstock natikače. Pomalo zvučim kao neka baka ovdje. 🙂

[addToAppearHere]

Snalaziš li se u kuhinji? Što najviše voliš kuhati/peći?

Da, i to jako dobro. Fun fact – zapravo sam 2 ljeta u Americi radila kao kuharica na work and travel programu. Ovo je zaista dokaz da je sve moguće, pretprošle godine sam čak bila manager/glavni kuhar u smjeni :D. Volim i znam kuhati zaista svašta, a najviše volim spremati različite vrste kineske i azijske hrane, a volim peći i različite kolačiće i torte.

Tvoje omiljeno piće? (Ovo će pomoći dečkima koji te vide u klubu!)
Iako sumnjam da bi mi to netko naručio u klubu, obožavam sve vrste čajeva. ♥ Od drugih pića volim vino rose i muškat, te mojito. Mojito me uvijek nekako podsjeti na Floridu, sunce, smijeh i ogromnu količinu zabave.

Što si željela biti kad si bila mala i jesi li to ispunila?
Kao mala imala sam mnogo želja – da budem policajka, časna sestra, manekenka, glumica.. Šalila sam se da mi se ostvarila bar jedna želja i da je zaista sve moguće kada sam se slikala za naslovnicu časopisa (Budi.in) te postala manekenka na jedan dan.

Koji je tvoj moto? Zašto? Slijediš li ga?
Nemam neki moto, prije sam ih imala puno i nikad ih se nisam držala.

Sad samo želim živjeti jednostavno, raditi stvari koje me inspiriraju i koje me vesele, te uvijek biti zahvalna.

Da sad imaš priliku otići gdje god poželiš – gdje bi otišla i zašto? 
Otišla bi ili na Island jer mislim da je tamo divno, ili na neko toplo i egzotično mjesto jer mi je zapravo već dosta zime.

Što bi poručila 15-godišnjoj, a što 20-godišnjoj Petri?
15-godišnjoj Petrici poručila bi da nema potrebe da se boji života jer je to sve jedna velika igra, a 20-godišnjoj bi rekla kako je bitno posložiti svoje prioritete i ne trošiti vrijeme na nebitne stvari i nebitne osobe.