Menu
INTERVJU / MODA

Sexy Plexy: Neodoljiv nakit s domaćim potpisom

Razgovarala: Ivona Siničković

Sara Jurlin Sančić i Iva Kreković Fleiss dvije su arhitektice koje su prije pet godina za svoj užitak počele  izrađivati nakit od pleksiglasa. Dale su mu ime SEXY PLEXY i tako je sve krenulo. Kada su vidjele da su reakcije na njihov rad više nego pozitivne, hobi je malo pomalo prerastao u pravi posao. O počecima, inspiraciji i raznovrsnoj SEXY PLEXY ponudi nakita, čitajte u nastavku.  Na kraju teksta očekuje vas i jedno slatko iznenađenje!

Kako i kada su dvije arhitektice došle na ideju da dizajniraju i izrađuju nakit?

Za vrijeme studija na Arhitektonsko fakultetu, uz većinu projekata bilo je potrebno izraditi i makete. Koristile smo razne materijale i načine obrade, međutim pleksiglas i njegove velike mogućnosti potaknule su nas da pokušamo nešto više. Širok raspon boja, debljina i obrade površine materijala u početku su nas najviše inspirirale u kreiranju nakita, a s vremenom smo se sve više i više počele igrati mogućnostima lasera kao sredstva za obradu. Danas, nakon 5 godina rada,  najviše koristimo zrcalni pleksiglas, jer se pokazao kao najatraktivniji za izradu nakita.

Kažu da je svaki početak težak, pa je li takav bio i vaš? Jeste li se nadale ovakvom uspjehu?

U početku je izrada nakita i dizajn bio samo igra za vlastiti gušt, a pozitivne reakcije su nas potaknule da krenemo s promocijom, brendiranjem i na kraju, prodajom.

S obzirom da prije 5 godina, kada smo počinjale, društvene mreže nisu bile tako popularni kanali za prodaju kao danas, cijeli nam je taj sistem bio nov i prilično apstraktan. Putem smo se susrele s raznim zahtjevnim segmentima ovog posla, na koje nismo ni pomišljale niti su srodne s našom strukom(organizacija prodaje, marketing, administracija), međutim iz svega toga smo nešto novo naučile. Ne možemo reći da nam je početak bio težak jer mi u ni jednom trenutku nismo očekivale ništa od tog projekta. Nismo se nadale uspjehu, sve je išlo spontano i mislim da je to i razlog što smo uspijele. I dan danas kada, recimo, u banci vidimo nekoga s našom narukvicom osjećam se kao i na početku, to nam je najveća nagrada za sve što radimo!

Zašto baš SEXY PLEXY?

Ime SEXY PLEXY nastalo je također vrlo spontano, na samom početku našeg dizajniranja nakita. Nakit smo tako nazvale kroz zezanciju, no s obzirom da je svima tako brzo ušlo u uho, više nije uopće bilo razmišljanja o promjeni J

Kakav sve nakit možemo naći u vašoj ponudi?

Danas se naša ponuda bazira na nakitu od pleksiglasa u kombinaciji s drugim materijalima. U ponudi imamo razne varijante ogrlica i narukvica, od masivnih statement komada nakita, do sitnih i gotovo nevidljivih narukvica srećonoša. Koristimo čelične komponente i lance, kože, svilene trakice u raznim bojama, perlice od brušenog stakla, te drago i poludrago kamenje. Također smo izbacile kolekciju od čistog srebra nazvanu SILVER LINING, gdje smo naše najprepoznatljivije elemente pretočile u ogrlice i narukvice, kako bi ih mogli nositi cijelo vrijeme.

Čime se SEXY PLEXY još bavi osim izrade nakita?

SEXY PLEXY se osim izrade nakita prema našem dizajnu, bavi i izradom i dizajnom nakita i/ili dodataka prema narudžbama. Radimo promotivni materijal za veće klijente poput promotvinih materijala za kampanje , evente i sl. Osim toga, po narudžbi dizajniramo i  izrađujemo linije nakita prema željama, te izrađujemo revere i poklone za svadbe. Također eksperimentiramo s izradom interijerskih detalja, te s modom i modnim dodacima, ali to je još uvijek samo nama za dušu.

Gdje se mogu kupiti vaši modni dodaci i planirate li početi osvajati i strano tržište?

Naš nakit može se kupiti u 30-ak concept i design storeova, galerija, te optika diljem Hrvatske. Osim u svim većim hrvatskim gradovima, trenutno prodajemo u Ljubljani, te u Australiji. Ideja i želja nam je svakako se širiti na inozemno tržište.

Što vas inspirira prilikom kreiranja novih komada?

Kod kreiranja novih komada inspiraciju pronalazimo svuda oko nas. Uglavnom krećemo od  onoga što bi trenutno rado nosile pa se te ideje razvijaju u raznim smjerovima.

Inspiraciju pronalazimo i u trenutnim trendovima u svijetu mode, u novim materijalima koje upoznajemo, u arhitekturi.

Također naši stalni kupci nam služe kao inspiracije, vidimo i pratimo njihove reakcije i slušamo njihove želje, te trudimo se uskladiti sve te segmente.

Što ste pripremile u poklon paketiću za naše čitateljice?

Za Vaše čitateljice pripremile smo paket naših najprepoznatljivih komada nakita. Ogrlica srećonoša i komplet narukvica iz naših kolekcija. 🙂

Trk na našu Facebook stranicu  gdje se možete igrati i osvojiti ovaj divni poklončić za sebe i frendicu!