Menu
LIFESTYLE

Collage nostalgija: Legendarni citati iz serije “Seks i grad”

Naša Laura Grlić nedavno je počela pisati kolumnu o životu u Parizu, a neki su odmah komentirali: “Previše spominješ Carrie.”

Previše Carrie? Previše citata iz jedne od mnogima omiljene serije ikad? Ne možemo se složiti s tim! Zato smo uveli malu slatku rubriku “Collage nostalgija” u kojoj ćemo se s vremena na vrijeme prisjetiti najboljih citata iz serija s kraja 90-ih i početka dvijetisućitih.

Fotografije: Pinterest

Prije citata, evo par zanimljivosti o seriji koja je u svoje vrijeme rušila tabue, nametala modne trendove te četiri glumice lansirala direktno među najveće zvijezde.

Prva epizoda prikazana je 1998. godine i doživjela je 6 vrlo uspješnih sezona. Svi znaju da je serija snimljena prema knjizi Candace Bushnell u kojoj su bile sakupljene njezine kolumne iz New York Observera, ali koliko vas zna da su producente prava za snimanje serije prema njezinoj knjizi koštala svega 60 000 dolara?

A, sjećate li se legendarne suknjice iz uvodne špice? Koštala je, naime, samo 5 dolara. Danas takve suknjice nose jedno zanimljivo ime – “Carrie Bradshaw tutu” i svi odmah nepogrešivo znaju o čemu se radi.

Sarah Jessica Parker bila je jedina od 4 glumice u čijem je ugovoru pisalo da se nikad, ni u jednoj sceni neće pojaviti bez odjeće. Ipak, najviše vremena od svih je provela noseći vrtoglavo visoke potpetice, dnevno i po 18 sati. Prije 7 godina, stan u kojem je živjela Carrie Bradshaw prodan je za 9,65 milijuna dolara. Godine 2001., SJP je postala i izvršna producentica serije, što je značilo da joj je honorar iznosio 3 milijuna dolara po epizodi.

Carrie je poznata i po postavljanju pitanja. Tijekom serije, u svojim ih kolumnama postavi čak 92 puta. Posljednje pitanje postavi prije nego što otputuje u Pariz, a ono glasi: “Je li vrijeme da prestanem postavljati pitanja?” U zadnje dvije epizode ne pita više ništa.