Menu
LIFESTYLE

DJ Rea iz Zagreba predstavlja Hrvatsku u projektu #savethenight za pomoć kreativnoj industriji

 Dobro društvo, omiljena klupska pjesma, noćni klub. Milijunima ljudi diljem svijeta nedostaje uzbuđenje koje sa sobom nosi noćni izlazak jer poštuju uputu #ostanidoma. S druge strane, globalna pandemija koju je izazvao COVID-19 utjecala je i na živote milijuna onih koji zbog ove krize trenutačno ne mogu sa strašću raditi svoj posao u klubovima, barovima i kreativnim industrijama vezanima uz noćne izlaske 

Među njima je i zagrebačka DJ-ica Rea Hadžiosmanović, dobri duh brojnih partija i evenata koja je preko noći ostala bez mogućnosti da radi ono što voli.

Situaciju u kojoj se, uz brojne svjetske aktere industrije clubbinga poput barmena i miksologa, našla i DJ Rea, prepoznala je obiteljska kompanija  Mast-Jägermeister SE i pokrenula globalnu inicijativu #SAVETHENIGHT za direktnu pomoć kreativnoj industriji, vrijednu više od 2 milijuna dolara. 

Rea će sudjelovati u aktivnostima Meister Drop In’s i Meister Master Classes putem web stranice https://www.save-the-night.com. Projekt omogućava ljubiteljima dobre glazbe iz cijelog svijeta da rezerviraju svoj besplatni DJ Session ili edukaciju o DJ-ingu u trajanju od pola sata, a kojem mogu pristupiti kroz aplikacije kao što su Skype, Zoom ili Houseparty.  Nakon što završi izvedba, publika je pozvana Reu nagraditi napojnicom u iznosu od 2, 5 ili 10 eura, dok Jägermeister pokriva naknadu za izvedbu.

Foto: PR

Osim glazbenika, inicijativa podržava i miksologe, barmene, tattoo majstore i druge kreativce koji su zakinuti jer su zatvoreni barovi i klubovi diljem svijeta.

Tako uz Reu na web stranici https://www.save-the-night.com možete bukirati 50 izvođača i uživati u njihovoj izvedbi, ili se prijaviti za besplatni Meister Mastercass i educirati se o tajnama miksanja savršenog koktela, poslu DJ-a ili umjetnosti tetoviranja.

Rea priprema i jedinstveni DJ nastup koji će kreirati u suradnji sa svojim pratiteljima koji joj putem Instagrama mogu poslati ime svoje najdraže klupske pjesme. Rea će prema tome kreirati DJ mix Inspired by Jägermeister koji će streamati od doma, a prenosit će se 7. svibnja u 19 sati na Instagram profilu Jägermeister Hrvatska.

– Trenutno glazbenici i umjetnici teško opstaju samostalno i potreban im je push institucija, brendova i kompanija kako bi mogli nastaviti raditi svoj posao i kako bi se naša publika mogla senzibilizirati po tom pitanju, izjavila je Rea.

Michael Volke, izvršni direktor Mast-Jägermeister SE objašnjava:

„Mi smo obiteljska kompanija i za nas je solidarnost nešto što nam je blisko srcu i posebno je možemo pokazati sad u ovim iznimno teškim vremenima.  Naš brand i naše poduzeće izraslo je kroz suradnju sa strastvenim meisterima – miksolozima, barmenima, glazbenicima i umjetnicima. Zato nam je jedino logično da im sada, kada je najpotrebnije, vratimo kroz ovu konkretnu i praktičnu inicijativu.”

U suradnji s kompanijom G3 Spirits, koja je distributer Jägermeistera u Hrvatskoj, Rea će svojim pratiteljima kroz seriju kratkih edukativnih videa na svom IGTV-u odgovarati i na pitanja vezana uz posao DJ-a.

Kroz #SAVETHENIGHT Fond Jägermeister je osigurao donacije vrijedne više od milijun dolara za direktnu pomoć klubovima i barmenima, tu je i paket vrijedan milijun dolara za više od 300 umjetnika koji čine Jägermeister globalnu mrežu, a u sklopu projekta podržana je i inicijativa #UnitedWeStream za očuvanje omiljenih mjesta za izlaske, pokrenuta u Berlinu.