Menu
MODA

Satovi kao statement nakit

Grčka dizajnerica po prvi puta predstavlja kolekciju satova jedinstvenog dizajna

Nakit grčke dizajnerice Theano Ravazoula-Potamianou, koja stoji iza brenda Aumorfia, već se dvije godine ekskluzivno nalazi u ponudi zagrebačkog concept store-a Hysteria. Posebno rađeni komadi nakita napravljeni od srebra i specijalno obrađene kože od samog starta oduševljavaju ljubitelje statement nakita svojim dizajnom i posebnošću. Ovoga ljeta Aumorfia po prvi puta predstavlja kolekciju satova dizajniranu u suradnji sa South Lane-om. Aumorfiina karakteristična geometrija i minimalistički dizajn South Lane-a donose nam satove jedinstvenog dizajna apsolutno stvorene za ljetnu sezonu.

Foto: PR

Tri dizajna ove kolekcije crpila su inspiraciju iz stvorenja i simbola grčke mitologije i unutarnje borbe između svjetla i erevosa, leta i pada, života i smrti i posljednje simbioze svega onoga što nazivamo drevnom grčkom dramom. Elegancija i sofisticiranost s temeljnim okultizmom. Grubost i glatkoća, tama i čistoća, uz ustrajnost na strukturi i kvaliteti donijeli su niz jedinstvenih satova, dodataka koji kombiniraju odvažan minimalizam South Lanea s arhitektonskim mentalitetom Aumorfije.

„Od našeg prvog susreta u Parizu znali smo da govorimo istim jezikom i dijelili smo zajednička načela kao osnovu naših brendova. Zato je suradnja AUMORFIA X SOUTH LANE tekla glatko, oslanjajući se na našu karakterističnu geometriju i izrezivanje kože te minimalni dizajn South Lanea. Besprijekorne linije satova sa sirovo obrađenim brojčanicima savršeno odgovaraju našem zajedničkom stilu“, objasnila je Theano Ravazoula-Potamianou, dizajnerica i vlasnica brenda Aumorfia.

Svaki sat predstavlja avangardni komad s jakim karakterom za pojedince s jedinstvenom, beskompromisnom osobnošću i istinskim stilom. Jednostavnost se spaja s otmjenim karakteristikama kako bi oblikovala suvremene narukvice-satove, a glavni materijal koji Theano i u ovoj kolekciji upotrijebljava je Aumorfia-ina omiljena čista koža s glatkim, baršunastim dodirom, rezultat dvostranog procesa bojanja, koristeći biljne boje.

Ova kolekcija nastavlja se na već poznatu Aumorfijinu kolekciju nakita LINEAR_LINEAR_A, koja se temelji na karakterističnoj geometriji Aumorfia-e, stavljajući naglasak na strukturu i oblik. Tanke kožne pruge djeluju kao obrisi u ovoj arhetipskoj geometrijskoj naraciji, a slike i okviri uzeti iz art-decoa, moderne umjetnosti i astronomije izmiješani su i presloženi kako bi odražavali stil ikoničkih znakova grčke mitologije. Dizajn simbolizira snagu i dinamiku mitoloških bića, muškaraca, bogova i ratnika.

Dakle, LINEAR_A se sastoji od dva dijela. Tamni i tajanstveni, u kojem se crne kožne pruge povezuju kroz zahrđale crne niklovane čavle, i svjetli i graciozni dio u kojem se čisti bež uklapa sa značajkama zlatnog mesinga. Kao što samo ime govori, LINEAR_A govori kroz iskonski, izvorni jezik temeljen na strogim linijama i poznatim geometrijskim oblicima bez volumena. Vjerna koži kao temeljnom elementu branda, Aumorfia ju koristi na najmanji i najjednostavniji način u nastojanju da se istakne najelegantnija i najsofisticiranija strana ovog bezvremenskog i živog materijala. Bilo ženski ili muški, svi dijelovi ove kolekcije usvajaju osobnost vlasnika, manipuliraju kretanjem materijala, pretvarajući svaki komad u statement odjevni predmet koji nudi slobodu.

Aumorfia nije stvarna riječ, to je pojam izmišljen da prenese razmak između grčkih riječi “ομορφιά” (ljepota) i “αμορφία” (bez oblika). Priložiti ljepotu objekta koji se, usprkos strogom geometrijskom karakteru, nastavlja transformirati, teče s tijelom i prihvaća niz oblika i oblika. Aumorfini komadi pokušavaju biti nešto više od modnog dodatka. Biti dio tijela, ljudskog pokreta, ekstenzija odjeće.

Novu kolekciju satova brenda Aumorfia od ovoga tjedna možete ekskluzivno pronaći u concept storeu Hysteria u Teslinoj 9.