Menu
KULTURA

Sarajevo Film Festival: Masterclass sa Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom

Sarajevo Film Festival će u nedjelju, 18. kolovoza u Narodnom pozorištu s početkom u 12:00 sati upriličiti „Masterclass sa Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom“, ovogodišnjim dobitnikom nagrade Počasno Srce Sarajeva

Kako javljaju iz organizacije festivala, u opuštenom razgovoru Iñárritu će podijeliti svoje bogato znanje i iskustvo s festivalskom publikom i predstavnicima medija. Razgovor će moderirati festivalskoj publici dobro znani prijatelj, umjetnički direktor „International Film Festivala & Awards Macaoa“, Mike Goodridge, razgovor će se odvijati na engleskom jeziku.

Alejandro González Iñárritu je meksički filmski redatelj, scenarist i filmski producent s dugogodišnjom američkom adresom.

Iñarritu je prvi latinoamerički filmski autor u povijesti nominiran za nagradu Oscar u kategorijama najboljeg redatelja i najboljeg producenta, te je prvi Meksikanac koji je osvojio nagradu za najbolji film u Cannesu. Za film ‘Birdman’ 2015.  je dobio čak tri Oscara – za najboljeg redatelja, najbolji film i najbolji originalni scenarij, a godinu dana kasnije s filmom ‘Povratnik’ drugog uzastopnog Oscara za najboljeg redatelja.

U  Iñárrituovoj bogatoj filmografiji ističu se još i filmovi Pasja ljubav, 21 gram, Babel, Biutiful, Paris, je t’aime te mnogi drugi.