Menu
LIFESTYLE

Zabava se vraća u grad: Bundek ponovno domaćin Rujanfesta

Petar Grašo, Toni Cetinski, Halid Bešlić, Željko Bebek, Maja Šuput, Mladen Grdović, Željko Samardžić i Mate Bulić samo su neki od izvođača koji će nastupiti na festivalu koji stvara potpuni doživljaj za sva čula

 100 izlagača – 20 pozornica – restorani hrvatskih regija – najveći zabavni park

Za sve one koji su nakon ljeta željni još zabave, dobra vijest je da se najveći domaći festival Rujanfest vraća u centar grada. Zagrebački Bundek  ove će godine postati poprište dobre zabave i izvrsne gastronomije, a sve zahvaljujući  Rujanfestu koji će na deset dana, od 21. do 30. rujna, u hrvatsku metropolu privući brojne posjetitelje.

Foto: Promo

Ne treba previše napominjati da se radi o Festivalu na kojem se mogu zabaviti svi – rockeri, ljubitelji popa, elektroničke ili tamburaške glazbe, a upravo je to i slogan ovogodišnjeg Rujanfesta – ”Zabava za sve“.

Da se radi o ambicioznom projektu, svjedoči brojka od 20 pozornica na kojima se mogu očekivati nastupi vrhunskih izvođača, više od 20 lokala, preko 100 izlagača, velik broj restorana i najveći zabavni park u kojem će moći uživati najmlađi.

U deset dana trajanja, na dvije glavne pozornice izmjenjivat će se brojne estradne zvijezde raznih glazbenih izričaja. Čast otvorenja ovogodišnjeg festivala, 21. rujna, pripala je legendi Halidu Bešliću i grupi Vigor, dok će na rock pozornici ”led probiti” popularni bend Tribute to Balašević s najvećim hitovima Đorđa Balaševića.

U subotu dolazi još jedna legenda Željko Bebek, a za drugu generaciju tu je i Lexington Band. Nedjelja se prepušta našim najvećim zabavljačima Maji Šuput Mladenu Grdoviću. U rock pozornici nastupaju Najbolji tribute bendovi iz regije. Na ostalih 20 pozornica zabavljat će Vas više od 40 bendova za sve glazbene ukuse.

Nakon prvog vikenda, dobra zabava se nastavlja već u četvrtak, 27. rujna, kada će se na pozornicu popeti Toni Cetinski te Tropico band. Za sve ljubitelje hitova Petra Graše, dobra vijest je ta da će ga uživo moći čuti u petak, dok je subota rezervirana za ”starog lava” Željka Samardžića Amadeus Band. Nastupom u nedjelju, ovogodišnji Rujanfest će, onako kako samo on to zna, zatvoriti sjajni  Mate Bulić.

                                                                        

Kao i svake godine do sada, osim u odličnim velikim večernjim koncertima popularnih izvođača, koji počinju od 21 sat, posjetitelji će moći uživati u ukupno više od 100 izvođača na 20 pozornica, u nastupima KUD-ova, radionicama salse, zdrave hrane i yoge, vinskoj cesti s više od 10 vinara iz cijele Hrvatske, kao i etno zoni, u kojoj će se održati predstavljanje obrta grada Zagreba i Zagrebačke županije.

 

Također, posjetitelje očekuje bogata i raznovrsna gastronomska ponuda iz raznih krajeva Lijepe naše, ali i susjednih zemalja koja se može pronaći u tzv. kućama.

Od Slavonske kuće gdje možete probati  šarana na rašljama, kulen, čvarke, ljuti čobanac, fiš-paprikaš te slušati vrhunske tamburaše iz Osijeka do Zagrebačke kuhinje, Istarske kuće, i još 40 manjih ugostitelja, kao i ponude više od 80 vrsta piva iz raznih dijelova svijeta.

Najmlađi, ali i oni koji se tako osjećaju, doći će na svoje u najvećem zabavnom parku u Hrvatskoj i provozati se u ludim gusjenicama, okušati se u pilotiranju u simulatorima, ali i testirati granicu straha na najopasnijim spravama kao što su Ranger, Tepih…

Ove se godine ulaz na festival do 19 sati neće plaćati, a nakon 19 sati naplaćivat će se 25 kuna. Više o Rujanfestu na www.rujanfest.com