Menu
LIFESTYLE

Pozdrav iz Rovinja: Moja nova omiljena ljetna destinacija u 8 fotografija

Prvi put smo ljetovali na Pagu prije 15 godina. Moja obitelj planirala je tamo provesti samo jedno ljeto, odraditi odličan posao i nastaviti dalje sa svojim životom.

Petnaest godina kasnije, svi smo još uvijek ovdje. Posljednjih pet godina, iako zvuči nevjerojatno, igrom slučaja bavimo se i turizmom.

U međuvremenu, naravno, poželimo otići na pravi odmor, onaj bez Airbnb notifikacija, pitanja o šifri za wifi, o tome zašto je more toliko slano, a temperatura toliko visoka, zašto je nestalo struje u cijelom gradu, kada će doći i možemo li mi to sve skupa ubrzati.

Volimo svoje goste i imamo izvrsnu komunikaciju s većinom (čak i kada govore samo mađarski). Naučili smo sve cake ovog posla i više nas ništa ne može iznenaditi. Unatoč tome, ove sam godine prije početka radnog odmora željno iščekivala odlazak u Rovinj i 5 offline dana. Bilo je to početkom lipnja. Vrijeme je bilo idealno, more toplo, gužve znatno manje nego tijekom ostatka ljeta, a sve na čemu nam se pogled zaustavio – očaravajuće.

Rovinj je grad – razglednica.

Svaka galerija, kafić ili restoran pričaju posebnu priču. Hrana je bila iz snova, atmosfera u cijelom gradu također, na plaži je, osim nas, bilo još nekoliko parova i dva – tri psa. Milina. Dani su nam prolazili bez paljenja klime i neizdrživih vrućina.

O da, obišli smo sva ona mjesta koje Google izbaci kao prve rezultate pretraživanja. Nismo bili zahtjevni turisti, nismo željeli vidjeti ono što drugi nikad nisu, nismo željeli provoditi dane u naručivanju kava za slike na Instagramu niti riskirati život za dobar selfie na nekom kamenu. Željeli smo se odmaknuti od dobro poznatih paških puteva, vizura, okusa i susjeda. To smo i dobili.

Mjesta poznata samo lokalcima ostavljamo za neki drugi put kojem se unaprijed radujemo. 
Rovinj

Mediterraneo bar

 

Rovinj

Trevisol

Rovinj

Circolo

Rovinj