Menu
ZAGREB / GASTRO

Rougemarin fantastičnom večerom u šest slijedova još jednom dokazao da ima najbolji value for money u Zagrebu

Obožavam Rougemarin.

Sviđa mi se što je nepretenciozan, a opet uvijek u razini s najboljima. Zbog odlične atmosfere u Rougemarin bistroima, često su mi prvi izbor za obilježavanje posebnih događaja, ali i za spontani ručak ili večeru s prijateljima.

Sviđaju mi se i Rougemarinovi tematski eventi i suradnje s lokalnim proizvođačima, kao i to što kupuju namirnice na Dolcu i što baš svako jelo ima njihov prepoznatljiv twist.

Sviđa mi se petlja chefa i vlasnika Marina Medaka da osmisli mlinzzu i otvori mali restoran posvećen samo njoj…

Zato sam, unatoč kiši koja je mnogima prošle srijede promijenila planove, ipak otišla na Dane škrleta powered by Vinarija Voštinić – Klasnić jer se takve prilike jednostavno ne propuštaju.

Večera se sastojala od čak šest slijedova izvrsnog mladog chefa Luke Džamarije, koje je pratilo šest različitih stilova škrleta.

Moji favoriti večeri bili su Škrlet, rižoto od šumskih gljiva s ukiseljenim vrganjima i pumpkin cake s rahat lokumom od buče. Nije se radilo o klasičnom eventu uz pozivnicu, tako da su svi koji su htjeli mogli uživati u ovoj fantastičnoj večeri čija je cijena bila 200 kuna po osobi, čime je Rougemarin još jednom dokazao da ima najbolji value for money u Zagrebu.

Što se sve nalazilo na degustacijskom jelovniku, pogledajte u nastavku.

Pjenušac Škrlet i focaccia s maslacem s bučinim uljem i sjemenkama

Pjenušac Škrlet bilo je idealno piće dobrodošlice. Vinarija Voštinić – Klasnić ga inače proizvodi u malim serijama i koristi ga uglavnom za potrebe vinarije. Mi smo sretni što smo ga tom prilikom probali uz savršenu focacciju koja je otvorila večeru.

Rougemarin

Škrlet i tartar od kozica, kompresirani krastavac s limetom i mentom, pržena mlinca

Škrlet opisuju kao vino koje “nenapadno prati brojnu hranu”, pa se tako može sparivati i s mnogo težim jelima nego što je to bio naš tartar od kozica. Objasnili su nam da bi jednako dobro išao i uz neko kontinentalno jelo. Lagan je, pitak i poseban pa će i ubuduće biti moj prvi izbor. Što se tiče jela, sviđa mi se što je mlinca našla svoje mjesto i u ovakvim kombinacijama.

Rougemarin

Škrlet Unikat i rižoto od šumskih gljiva s ukiseljenim vrganjima

Škrlet Unikat je ujedno i unikat spomenute vinarije. Proizveden je od probranog grožđa s najboljih položaja vinograda. Zbog kremaste strukture, izvrsno se slaže s kremastim jelima, poput ovog rižota od šumskih gljiva. Koliko je rižoto bio odličan, dovoljno govori činjenica da inače uopće ne jedem gljive.

Rougemarin

Škrlet Mecena i otvoreni raviol s vučenom janjetinom, bechamel s muškatnim oraščićem, jus od janjetine s ružmarinom

Kako kažu vinari, ovaj škrlet nije jednostavan za piti samostalno, pa traži pratnju u hrani. Svakako je dobro pratio raviol s vučenom janjetinom, uz koji su nam ga poslužili. Za one kojima su možda sva prethodna jela bila lagana, ovo je bilo nešto skroz konkretno i vrlo zasitno.

Rougemarin

Škrlet Orange i selekcija dozrelih sireva s grožđem

Škrlet Orange ima divnu zlatno – narančastu boju i, kako kažu, neutralan miris, grublju strukturu i postojan aftertaste. I ovaj stil dobro prati kako mesna, tako i kremasta jela, ali i sireve, što je bio izbor Rougemarin tima.

Rougemarin

Škrlet Arhiv i pumpkin cake & rahat lokum od buče

Za kraj, savršeni pumpkin cake i vrlo zanimljiv rahat lokum od buče, pratio je Škrlet Arhiv. Kažu vinari, to je ozbiljno vino bogate strukture te orašastih i whiskey aroma. Bilo je najbolji mogući izbor za kraj degustacije i divno provedene večeri.

Rougemarin