Menu
MODA

RESERVED Athleisure je kolekcija u kojoj želimo dočekati jesen

Kolekcija inspirirana entuzijastima i zaljubljenicima u aktivan stil života

Nekad odjeća za boravak kod kuće ili vježbanje danas je trend koji poprima potpuno novu dimenziju. Mnogi već sa sigurnošću tvrde da je riječ o novom načinu života i stilu koji se ukorijenio uslijed velikih promjena koje se događaju u svijetu. Riječ je o višenamjenskom i udobnom stilu idealnom za sve one koji žive uživajući u svakom trenutku, bilo u gradu ili na kampiranju. Athleisure je stil koji će zasigurno ostati s nama još neko vrijeme te istoimena nova capsule kolekcija omiljenog nam high street branda RESERVED.

Foto: PR

U današnje vrijeme kada je stres dio svakodnevice, negativnih osjećaja rješavamo se opuštajućim aktivnostima okrećući se rekreaciji, tražeći radost i pozitivne emocije. Potaknut time RESERVED Athleisure nadahnuće traži u ekstremnim sportovima uslijed kojeg ljudsko tijelo oslobađa adrenalin i endorfine, općenito poznate kao “hormoni sreće”.  Kolekcija pruža modni splet pomalo nomadskog načina života, uz sportski karakter i dodatak pokojeg trenda s modnih pista što rezultira funkcionalnim stilom koji se može nositi na mnogo različitih načina.

Kolekcija je fokusirana na izrazite, karakteristične boje poput energične fuksije, lila, tamnoljubičaste i čelično zelene uz dodatke sive i crne nijanse. Klasične trenirke nadopunjene su nizom udobne i funkcionalne odjeće poput kratkih i dugih jakni, jakni bez rukava i vodootpornih kaputa s kapuljačom. Athleisure ne izostavlja niti verziju udobnih pletenih haljina, modernih bodija, biciklističkih hlačica i neizostavnih basic komada. Praktičnost igra veliku ulogu pa je većina odjevnih predmeta izrađena bešavnom tehnologijom, a zahvaljujući reflektirajućim elementima odjevni komadi vidljivi su u mraku. Multifunkcionalnost je ovoga puta otišla i korak dalje pa se dugački termoizolirani prsluk jednostavno transformira u vreću za spavanje ili u ruksak. Svi odjevni komadi u čelično zelenoj boji imaju vodonepropusnu završnu obradu, dok se jakna od parke može raskopčati i služiti kao prostirka za piknik.

U izradi su korišteni materijali #EcoAware, poput recikliranog poliestera i recikliranog poliamida – idealni za sportsku odjeću zbog pune fleksibilnosti i toplinske udobnosti koje pružaju tijekom vježbanja, dok ujedno omogućuju stvaranje kolekcije s ograničenom uporabom neobnovljivih sirovina. Nova kolekcija koja će zasigurno osvojiti svojom funkcionalnošću i vizualnim identitetom  bit će dostupna i u novoj RESERVED trgovini koja će se otvoriti u Z centru u Zagrebu, 28.06.2021.