Menu
GASTRO

Recepti poznatih food – blogera za najslađe Valentinovo

Pripremila: Barbara Grgić

U suradnji s domaćim food-blogerima, Collage.hr donosi vam jednostavne i brze recepte koje biste ovog Valentinova mogli napraviti vašoj boljoj polovici (ali i sebi samima, zašto ne?). 🙂

Barbara, autorica gastro i travel bloga Foodiona s nama je odlučila podijeliti recept za brze domaće čokoladice koje možete pripremiti za doslovno 15 minuta. Recept pronađite OVDJE.

Za Barbaru je Valentinovo „provesti večer s voljenom osobom, uz finu večeru“. Vjerujemo kako je Barbara pogodila u sridu. 🙂

Nakon ovog recepta, vjerujemo kako će djevojački san svakoj curi biti Darko Kontin, autor bloga Darkova Web Kuharica, koji je pokrenuo na nagovor prijateljice Petre. Njegov savršeni repect za najslađe Valentinovo pronađite OVDJE.

Ono što nam Darko uz ove fine zalogaje poručuje jest: „Iako je u iskrenim vezama svaki dan poput Valentinova to ne znači da se i sam dan Valentinova ne bi trebao začiniti nekom posebnom romantičnom gestom. Muškarcima je to, budimo realni, dosta lako. Dozvolite boljoj polovici da uživa u čaši vina dok vas neometano gleda kako joj pripremate romantičnu večeru. Jelo ne mora biti komplicirano. Jednostavna jela s par detalja prilagođenih njezinom ukusu uvijek su dobitna kombinacija“.

Jesam rekla da će vas osvojiti? Darko, pripremi se na čitateljice Collage.hr-a.

Tamara Ivančić, autorica bloga Ave dulcis pravi jedan „Tiramisu za sve“, tako da ni oni koji Valentinovo neće dočekati s voljenom osobom, nemaju izgovor. Recept pronađite OVDJE.

Evo što nam je Tamara poručila: „Iako nisam zaluđena Danom zaljubljenih ipak mi bude toplo oko srca na taj dan, ali i dalje me najviše veseli kad pronađem bajadericu u džepu koju je on potajno stavio “baš tako jer mu je došlo“. Najviše volimo ovakve brze recepte koji odlično izgledaju u teglicama, a plus je i da ih možete ponijeti sa sobom na piknik“.

Šećer inače dolazi na kraju, a pošto smo mi od početka zašećereni, možemo reći da praline dolaze na kraju. I to Ljubavne praline Tihane Koprek, food blogerice i KitchenAid ambasadorice. Recept za ove preslatke ljubavne praline pronađite OVDJE.

A Tihanina poruka za sve je „Kao osoba koja se je u sretnoj vezi više od 11 godina, Valentinovo nam nije tako velika stvar s obzirom da nam je dan nakon Valentinova godišnjica veze ali se uvijek volimo  iznenaditi stinicama. Obično odemo na večeru ili neko vikend putovanje a sitnice, poput ovih čokoladnih pralina puno znače. Osobno mislim da ovakve homemade sitnice znače puno više od nekih kupovnih stavri – pogotovo ako želite impresionirati nekog posebnog. A što je najvažnije, ukoliko ste solo i uživate u tome – ove praline napravite za sebe i zabavite se nekim fora izlaskom tu večer“.

Vjerujemo kako ste među ova četiri fenomenalna recepta našli i jedan kojim ćete iznenaditi svoju bolju polovicu te zasladiti ovo Valentinovo.