Menu
JA, MAMA

Putni krevetić – stvar bez koje možeš, ali ne želiš

Kada sam ostala trudna, jedna od stvari koja me je jako veselila, kao i pretpostavljam većinu žena, je bio shopping u kojem smo izabirali sve za našu bebačicu. Iako vam svima toplo preporučujem da kupovinu obavite dok ste još koliko toliko pokretne jer koliko god da vam svi govore – ma ima vremena – kad se pretvorite u jednog malog, slatkog kita ili želvicu (vrsta kornjače), kako je mene moj dragi zvao pred kraj trudnoće, bilo kakav oblik aktivnosti ili naprezanja mozga osim jedenja voća, pijenja puno vode i gledanja omiljenih serija ne dolazi u obzir. Lota je ljetna beba i zadnjih mjesec dana trudnoće vanjske temperature su premašivale 30 stupnjeva, a trudnicama je tada bilo barem 45. Iako sam ja imala sreću da je moj najbolji prijatelj, na njegovu žalost, a moje zadovoljstvo baš u tom periodu ostao bez posla i svakoga dana me mučio da odradim 10 kilometarsku turu po Tuškancu, ne bi li nakon poroda bila fizički spremna za sve što me čeka. Sven, hvala!

Sad kad ste shvatili da bi kava sa mnom trajala satima jer se uvijek sjetim nečeg i s teme skrenem brzinom munje – vratimo se na pravi put. 🙂 Stvar za koju sam mislila da mi nikako neće trebati i da ću moći možda od nekoga posuditi nekada, na kratko je putni krevetić. Prevarila sam se. Putni krevetić je stvar koju danas najviše koristimo i to ne samo za put. Putni krevetić ima više namjena – naravno idealan je za spavanje djeteta na putu, za prespavljivanje kod bake i djeda, za igranje u stanu dok vi perete kosu, obavljate osnovne fiziološke potrebe ili boravite u prostoriji u kojoj dijete ne boravi. Također je super kao mjesto u kojem se dijete, pogotovo ono koje ne hoda ili ne puže, nesmetano može igrati u prirodi; na vikendici, na livadi na kojoj ste s društvom odlučili roštiljati ili na otvorenom gdje vam baš nije najidealnije mjesto za male dječje ručice koje SVE stavljaju u usta.
Za sve one s kućnim ljubimcima, putni krevetić je idealno mjesto za njihovo dnevno drijemanje jer iako ste im kupili 5 različitih ležajeva, dekica, podloga i tepiha, najljepše je gurati se u malom krevetiću s bebom. Za one koji ne znaju gdje bi odložili suhu robu koja je spremna za peglanje, putni krevetić je idealan i za to-samo objesite preko njegovih stranica i roba se ne gužva.

Šalu na stranu – mi smo svoj putni krevetić dobili na poklon i presretni smo s njegovom namjenom jer osim što se ekstremno brzo sklapa i rasklapa, uvijek je s nama u autu kuda god da idemo i zaista je iskorišten doma maksimalno.
Danas na tržištu možete pronaći veliki broj raznih krevetića – malih, velikih, okruglih, kockastih, pravokutnih, onih na dvije etaže, s didaktičkim lukom za igranje, s ručkama za lakše podizanje… Sada kada sam istraživala kakvih sve ima, naletjela sam na jedan koji me se posebno dojmio i za kojeg mi je žao da nije bilo kada je naša gajbica, kako je od milja zovemo, ušla u naš život. Jednostavan je, dolazi u tri boje, cjenovno je i više nego prihvatljiv i španjolskog je porijekla – znači ima karakter. 🙂 Radi se o Be Cool Basic krevetiću. Be Cool je brend koji sam i sama nedavno otkrila koji ima baš super stvari za bebe, todlere i klince, a sve je u nekim veselim, šarenim bojama, a jako puno njihovih proizvoda pronašla sam na web stranici – www.bambinoshop.hr

Iskreno, da mi je netko rekao da ću s veseljem prenositi svoje oduševljenje o putnom krevetiću i da ću s frendicama, također mladim mama, satima voditi razgovore za koji brend, oblik ili model da se odlučim, rekla bi mu neka si izmjeri temperaturu jer očito nešto s njim nije u redu. A vidi sada, 623 riječi utrošila sam da vas sve mlade mame i mame to be uvjerim kako je putni krevetić stvarno nešto što će vam biti od koristi i da ćete mu uvijek naći namjenu. Jedino što vam sada preostaje je da se i same bacite na istraživanje i pronađete onaj idealan za vaše maleno koje će u njemu sanjati najslađe snove.

Samo djeca znaju što traže. Mali Princ (Antoine de Saint-Exupery)