Menu
JA, MAMA

Prvi rođendan – red veselja i ljubavi, red pospremanja

Prvi rođendan, događaj koji smo s toliko veselja dočekali, a prošao je toliko brzo da se nismo ni snašli. Kada sam ležala u bolnici s malenom štrucom na prsima, prvi rođendan se činio tako daleko, a stigao je tako brzo i ostavio iza sebe puno poljubaca, zagrljaja i bezbroj fotografija. S obzirom na to da je Lota tzv. ljetna beba, svjesni smo bili činjenice da će njezin svaki rođendan proći samo s onim ljudima koji su pukim slučajem na Veliku Gospu ostali u Zagrebu i da će broj djece biti ispod očekivanja, no s obzirom na osebujan i vrlo živahan karakter naše djevojčice, koja poput mame obožava biti u centru pažnje, slavlje sa samo dvije malene gošće prošlo je predivno.

Ono na što vas nitko ne pripremi prije organizacije rođendana je činjenica da rođendani, tako malih beba koje još ništa ne kuže, nisu za njih, ni za vas, nego za odrasle goste koji su došli popiti koju, malo nešto pojesti i popričati s ljudima s kojim se samo vide na zajedničkim feštama. S obzirom na to da ja obožavam tematske partije jer tako je sve puno zanimljivije i Lota je dobila party u organizaciji kontrol frik mame koja voli da sve bude kao po špagi i da svaki balon bude na svom mjestu. Tema – tropical party, lokacija – skriveni vrt u Novom Zagrebu, broj gostiju – 20, broj djece – 3 i jedan pas.

S obzirom na temu koja je ove godine jako raširena – flamingosi i dalje iskaču iz paštete, dekoraciju nije bilo teško naći i zahvaljujući njemačkim i poljskim dućanima sa super jeftinom dekoracijom, cijeli taj izlet nas i nije pretjerano „opalio“ po džepu. Iako je sve bilo lako nabavljivo, nije se sve moglo nabaviti u jednom odlasku u shopping, tako da smo dekoracije buksali po stanu mjesecima. Druga opcija – ako se na vrijeme odlučite na tematiku ili znate što od dekoracije želite, web trgovine poput Ebayja ili AliExpressa su idealne. Pouka za sljedeće rođendane – sjeti se o svemu razmišljati unaprijed. S obzirom na nezahtjevne i vrlo bliske goste, kupovina klope i cuge je prošla brzinski i svi su u jednom trenu samo utihnuli – kao u trenutku kad u svatovima na stol dođe dugo očekivana janjetina ili sarma. 😉

Rođendan u prirodi prekrasna je ideja, ali obavezno se oboružajte kremama za sunčanje i sprejevima protiv komaraca jer inače vam će vam slavlje proteći u ne tako zabavnom tonu. Tema nam je dala slobodu da odredimo i cugu koja je bila poslužena pa su se tako na stolu našli, neizostavni, Gin Tonic, limunada, voda s mentom i limetom, Coca Cola i hektolitri obične vode. Na moje iznenađenje, voda s mentom i limetom je bila pun pogodak i nestajala je naočigled.

Budite svjesni činjenice da će vas, kao roditelje ovaj rođendan jako umoriti, a onda ne možete biti ni svjesni kakav će on utisak ostaviti na vaše mališane. Puno ljudi, sunce, uzbuđenje, prva torta, jaaako puno fotkanja i barem litra vode na našu Lotu su ostavile jedan jako očekivani dojam – doma smo došli oko 19 sati i ona se nakon najbržeg tuširanja na svijetu bacila u carstvo snova brzinom svjetlosti. Pomakla se nije do 6:30.
Jutro nakon najvažnijeg partija u našem životu probudili smo se i dalje umorni, ali presretni jer je naša djevojčica uživala. Proslavila je svoj veliki prvi rođendan s obitelji i najbližim prijateljima koji su uvijek tu do sada bili uz nas, a sada i uz našu todlericu koja ih je sve kupila svojim vragolastim osmjehom i nevjerojatno toplim, nebesko plavim očima.