Menu
GASTRO

Tople šalice čaja bude zagrebačku svakodnevicu

Napisala: Marinela Stjelja

Odlučili smo uljepšati ovo proljeće otkrivanjem novih zanimljivosti u Zagrebu. Došlo je vrijeme za upoznavanje s duhom zena, opuštenog prostora, prve kineske čajane u Zagrebu, Jing Yuan Tea House. Čajanu je otvorio Alex Wang, koji je s obitelji preselio u Zagreb te je odlučio ostalima prenijeti ljubav prema čaju i svojoj zemlji.

Nekako smo već navikli na kineske restorane i fast foodove ali ova čajana donosi nešto novo. Ono što se odmah primjećuje je prekrasan prostor koji stvara dojam zaštićene oaze drvenog namještaja i dekoracije, ugodnog mirisa, unikatnih kineskih slika, a prostor krasi i vrt koji čeka ljepše i sunčane dane.

Foto: Službeni Facebook

Ono što nam je najzanimljivije i čemu se vlasnik najviše posvetio je čaj, čaj i čaj. Gosti mogu birati između nekoliko vrsta: od zelenog, bijelog, žutog, crvenog, crnog, Oolong čaja…, a također mogu uživati u posebnom ritualu čaja koji će im osoblje rado dočarati.

Bez brige, nećete se izgubiti u odabiru. Alex voli svima preporučiti koji čaj bi bio savršen za koje raspoloženje, dio dana, a čak i doba godine. Neizostavan je i njegov smiješak te pokoja životna priča koju voli podijeliti s gostima stvarajući kućni ugođaj, a i naučit će vas kako piti koju vrstu čaja i čemu služi koja posudica za čaj.

Svi znamo kako čajevi sadrže ljekovita svojstva ali ovdje su oni nešto više od toga. Predstavljaju dugogodišnju kinesku tradiciju, koja je vezana uz obiteljsko druženje, ugošćivanje prijatelja te prati određenu filozofiju života. Mi bi rekli najbolji način da na tren otputuješ u Kinu.