Menu
LIFESTYLE

Poklonite srce za Valentinovo!

Autorska radionica Lapidarium izradila je prigodnu kolekciju nakita idealnu kao poklon za Dan zaljubljenih

Sljedeći tjedan je Valentinovo, jedan dan u godini kada je grad prepun crvenih ruža i zaljubljenih parova. Dan kada se trudimo biti romantični i pažljivi, te svoju bolju polovicu razveseliti nekim posebnim znakom pažnje. Idealni poklon možete pronaći u kolekciji nakita Zlatni licitar radionice Lapidarium. Licitarsko srce oduvijek je tradicionalno bilo znak simpatije i ljubavi, a u ovoj poznatoj zagrebačkoj radionici nakita napravili su od njega vrlo moderne i prelijepe komade nakita koji osvajaju i najtvrđa srca.

Običaj darivanja licitara, kojim mladić djevojci iskazuje svoju privrženost i ljubav, duboko je ukorijenjen u hrvatskoj kulturi. Zahvaljujući posebnom umijeću te svojstvenom načinu oslikavanja koje su hrvatski obrtnici tradicionalno prenosili i razvijali s generacije na generaciju, licitar je danas postao jedan od nacionalnih simbola te predstavlja autohtoni hrvatski tradicijski suvenir.


„Zlatni licitar je zaštićeno ime kolekcije nakita koju ekskluzivno proizvodi samo naša radionica. Kupuju ga i daruju građani i turisti širom Hrvatske, te je jedan od rijetkih suvenira koji se izrađuje i prodaje u Hrvatskoj. Licitarsko srce je uvijek bilo i ostalo znak simpatije i ljubavi, tradicije kojoj želimo dodati i umjetničku dragocjenost“, ispričao je Mario Nokaj, vlasnik autorske radionice Lapidarium.

U kolekciji Zlatni licitar posebno se ističu minimalističke pletene narukvice s decentnim privjeskom srca, a u ponudi su u crvenoj, plavoj, crnoj i bijeloj boji. Idealne su za parove jer, ovisno o boji, narukvice mogu biti i muške i ženske. Osim narukvica u kolekciji se nalaze i privjesci srca u četiri različite veličine, te predivne decentne naušnice u dvije različite varijante. Svi komadi izrađeni su od srebra tradicionalnom izradom te ručno emajlirani. Narukvice se po cijeni od 150 kn mogu pronaći u Lapidariumu u Radićevoj 10, a privjesci po cijeni od 80 do 250 kn, te naušnice od 180 do 220 kn.