Menu
KULTURA

Počinju 41. Dani satire Fadila Hadžića

Već četrdeset godina na kraju svake kazališne sezone  publika se okuplja Kerempuhu kako bi uživala u najkvalitetnijim satiričnim i komediografskim predstavama iz Hrvatske i regije.

Kao jedini specijaliziran festival na ovim prostorima,  Dani satire Fadila Hadžića svake nas godine podsjećaju na važnost humora i satire koji nas čine tolerantnijima, povezuju nas s drugima, poučavaju nas, omogućuju nam drukčiji pogled na svijet, izoštravaju percepciju, ali nas istovremeno i oslobađaju svakog pritiska ili mržnje.

Poticanja razvitka humora i satire samo je jedna od ključnih obilježja ovog festivala. Njezina druga odrednica trajna je posvećenost umjetnosti, slobodi govora i etabliranju pisaca uz snažno i odlučno odolijevanje bilo kakvom obliku cenzure.

Unutar izbora koji je trajao nekoliko mjeseci,  izbornica Željka Udovičić Pleština, ugledna hrvatska dramaturginja, odabrala je program za ovogodišnje 41. izdanje festivala. Od ukupno 47 prijavljenih predstava, odabrano je petnaest najboljih naslova u službenoj konkurenciji  i to iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Makedonije, Srbije i Crne Gore. Festival će se održati od 2. do 21. lipnja 2017., a okupit će oko 300 hrvatskih i stranih umjetnika te se  predviđa kako će predstave pogledati više od 10 000 ljudi.

41. dani satire Fadila Hadžića ove godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh započinju 2. lipnja 2017. u 20 sati s gostovanjem predstave  Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica Peter Kušter Bizarna opereta The Tiger Lillies, J. Croucha, P. McDermota u režiji Ivane Djilas.

Imat ćemo prilike pogledati neke od najhrabrijih političkih satira koje ulaze u direktan dijalog s našom stvarnošću. Bogatstvom svog programa, izlaganjem najrazličitijih pristupa kazalištu, 41. dani satire Fadila Hadžića održavaju kontinuitet jednog od najznačajnijih zagrebačkih i hrvatskih kazališnih festivala.

Raspored predstava pronađite ovdje!