Menu
LIFESTYLE / KULTURA

Plesne večeri na Zrinjevcu

Za one koji ovaj vrući kolovoz provode u Zagrebu ili će se do 13.8. naći u  našoj metropoli, imamo dobru vijest jer pod organizacijom Zagrebačkog vremeplova i ove godine na podiju jednog od najljepših zagrebačkih parkova možete zaplesati u najrazličitijim ritmovima. Naravno, radi se o plesnim večerima na Zrinjevcu koje su  sada postale već prava ljetna klasika u Zagrebu.

Poznajem jedan stariji par koji me je  oduvijek inspirirao  svojom elegancijom, a posebno željom i voljom za dobrom zabavom. Prilikom njihovog posjeta Zagrebu prije par godina, ostali su zatečeni plesnjakom na Zrinjevcu te su tako cijelu noć ostali plesati uz ritmove pomoću kojih se vjerojatno i  razvijala njihova ljubav. Osim starijih parova koji se obožavaju vratiti u vrijeme kada su žarili i palili, plesnjaci su postali zanimljivi i mladima.

Fotografije: Službena facebook stranica ”Zagrebački vremeplov”

Od plesova su se na repertuaru do sada najčešće mogli pronaći Rock’n’roll, Twist, Salsa, Foxtrot, a do kraja plesnih večeri okušajte se u malo egzotičnijim ritmovima Boogiea, bathata i Kizombe. Plesni program traje svaki dan 0d 19 do 23 h, a za one koji još uvijek nisu sigurni u svoje plesne korake, ekipa iz organizacije se pobrinula da na podiju oko zrinjevačkog paviljona možete pronaći upute u obliku otisaka stopala. Genijalno, zar ne? Tako da, ukoliko poznajete nekoga kome je prijeko potrebna dobra zabava ili vi sami želite pobjeći iz tipične gradske rutine, otiđite na Zrinjevac i uživajte, pa čak i ukoliko otiđete sami jer će se tamo zasigurno pronaći netko tko s jednakom željom i entuzijazmom želi zaplesati u kvalitetnim ritmovima.