Menu
LIFESTYLE

Pet dana za bolju verziju starih nas

Jeste li se uhvatili u razmišljanju kako ste se u posljednje vrijeme jednostavno našli u rutini? Ujutro se probudite, popijete kavu (samo ako stignete), trčite na posao, radite, radite i radite… Ako ste se pronašli u ovome opisu, nudimo vam jedan izazov – svaki dan u svome tjednu zamijenite nešto što ne volite za nešto u čemu zapravo zaiste uživate!

Ponedjeljak

Mnogi kažu kako je ponedjeljak najdepresivniji dan u tjednu. No, mora li to uistinu biti tako? Pokušajte si stvoriti ritual koji će vam pomoći da prebrodite ovaj tmurni početak tjedna. Svatko od nas želi i voli se osjećati lijepo i poželjno, stoga predlažemo odlazak u vaš najdraži salon ljepote. Prepustite se stručnim rukama frizera, šminkera ili pedikera. Sigurni smo da će svi oko vas uočiti kako zračite pozitivnom energijom i samopouzdanjem, čak i prije nego što uoče novu frizuru! 🙂

Utorak

Već ovog utorka nabavite slatku bilježnicu u koju ćete crtati, bojati i zapisivati sve o čemu razmišljate – planove, želje, ciljeve, misli… Neka to bude vaš mali, osobni dnevnik kojeg ćete svaki dan moći uređivati kako želite i zapisivati što god vas bude volja! Osjećat ćete se mnogo lakše kada na list papira iznesete sve što vas muči, a možda, kada vidite sve zapisano pred sobom, shvatite da neke stvari zaiste nisu vrijedne uzrujavanja. No, ni razvoj kreativnosti nikada nije na odmet!

Srijeda

Ne kaže se uzalud kako je sredina tjedna doba kada imamo najviše energije i koncentracije. Srijeda je zato idealan dan da započnete učiti ili raditi nešto što ste oduvijek željeli. Što kažete na online tečaj francuskog, brzi tečaj crtanja ili plesni trening? Sigurni smo da ćete se osjećati mnogo zadovoljnije kada u svoj prezaposleni tjedan uvedete nešto što ste oduvijek htjeli raditi ili se jednostavno vratite hobiju kojeg ste na neko vrijeme zaboravili.

Četvrtak

Kraj još jednog radnog tjedna se bliži, a iza vas je naprosto gomila obavljenog posla. Vrijeme je da se nagradite! Pođite u vaš najdraži kafić i počastite se najukusnijom kavom ili koktelom. Kupite tu knjigu koju želite pročitati već mjesecima. Prošećite vašim najdražim parkom na drugom kraju grada. I svakako pojedite tu kuglicu sladoleda više! Život je prekratak da bismo preskakali sitnice koje nas mogu tako lako usrećiti.

Petak

Konačno je tu, stigli ste kući s posla. No, prije nego postanete malena kukuljica omotana u vašu najmekaniju dekicu, predlažemo da na komad papira zapišete sve na čemu ste zahvalni u proteklom tjednu. Ovaj će izazov u početku, ali i u lošim danima vjerojatno biti vrlo težak, no nemojte odustati! Uvijek se može pronaći barem jedna svijetla točka tjedna. Nakon nekog vremena zasigurno ćete uočiti kako mnogo pozitivnije razmišljate i promatrate sve oko sebe sa željom da zapišete što više stvari na vaš papir!

Ovako jednostavnim ritualima moguće je promijeniti mnogo toga. Sigurni smo kako ćete postati mnogo pozitivniji i zadovoljniji, što je promjena koju će osjetiti svi oko vas! A koji je to osjećaj bolji od onoga kada se osjećate sretnima i zadovoljnima? Neka male stvari postanu pozitivna promjena vašeg života!