Menu
MODA

Pariška priča Maksa i Šime Eškinje

Zagrebački brend najavljuje kolekciju za proljeće ljeto 2018 fotografijama nastalim za vrijeme pariškog CUBE showrooma

Zagrebačka dizajnerica Saša Maksimiljanović prošle sezone u vrijeme Paris Fashion Weeka predstavila je svoju kolekciju za sezonu proljeće ljeto 2018 na CUBE showroomu. Tokom osmodnevnog predstavljanja nastale su izvrsne pariške street style fotografije koje potpisuje naš cijenjeni fotograf s pariškom adresom Šime Eškinja. Pred njegovim objektivom ulicama Pariza prošetale su Saša Maksimiljanović, Theano Ravazoula-Potamianou i Ioanna Liberta pokazujući svojevrsni teaser vlastitih kolekcija za nadolazeću sezonu – odjeću Maks iz kolekcije proljeće ljeto 2018, te komade nakita ovih izvrsnih grčkih brendova Aumorfia i Liberta. Ti posebno odabrani komadi odjeće i nakita najava su novih kolekcija ovih talentiranih dizajnerica, koje ovog proljeća dolaze u prodaju.

Fotografije: Promo

Pariški CUBE je inovativna i multibrend showroom platforma osnovana od strane Philippe Natalia, osnivača N10 Showrooma, sa sjedištem u Parizu. Locirana u srcu utjecajnog Marais distrikta proteže se na čak 850 kvadrata te posjeduje mrežu od preko 6000 buyera dizajnerske i suvremene ženske odjeće, muške odjeće te butika modnih dodataka, concept dućana i robnih kuća širom svijeta.

Osim izvrsnih poslovnih prilika, suradnji i novih prodajnih mjesta koji dizajneri i buyeri tamo dogovaraju, CUBE je i mjesto na kojem nastaju divna prijateljstva i izvrsne modne priče. Jedna takva upravo je ova zabilježena u objektivu Šime Eškinje. Priča je započela prošle godine na CUBE-u gdje su se upoznale Saša i Theano, vlasnice dva brenda – Maksa i Aumorfie, ljubitelice crnog i  drugačijeg. Upoznavanje je rezultiralo dolaskom brenda Aumorfia u prodaju u Sašin dućan Hysteria u Zagrebu, te dolaska još jednog grčkog brenda Liberta u Zagreb. Prijateljstvo ovih dizajnerica te prožimanje njihovih estetika i brendova izvrsno je prikazano na Šiminim fotografijama.

„I zadnja sezona na CUBE-u je bila jako uspješna, dogovorili smo neke nove suradnje i neka nova prodajna mjesta, tako da će ova godina donjeti puno novih priča. Na samom Cubeu se puno radi, puno je sastanaka, prezentiranja, razgovaranja, ali i puno druženja. Izvrsna suradnja koju sam prošle godine dogovorila s Theano se nastavlja te se u Teslinoj 9 u Hysteriji nalazi nova kolekcija njenog brenda Aumorfia te Ioanninog Liberta. Prije par mjeseci smo i zajedno izlagale na Ljubljanskom Fashion Weeku, a to nam je bio samo početak zajedničkih planova“, ispričala je Saša Maksimiljanović, dizajnerica i vlasnica brenda Maks.

CUBE se održava četiri puta godišnje, dva puta showroom muške mode, a dva puta ženske mode. Inače, CUBE je nastao na temelju znanja i resursa tima vodećeg pariškog showrooma N10 Showroom. Radi se o novoj i modernoj modnoj platformi koja pruža ne samo prostor samog showrooma već kompletnu organizaciju i tim posvećen razvijanju brenda. CUBE je inovativna showroom platforma, moderan ‘hub’ u kojem se razvijaju prava partnerstva s brendovima koje su izabrani za predstavljanje na CUBE.

Sudjelovanje na CUBE-u i poslovi koje ono donosi, odličan su smjer za Maks, brend koji je nedavno napunio 46 godina rada. Aktualna Maks kolekcija trenutno je u prodaji u dućanu Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu, u novo otvorenom BuRa DesignStoreu u Rijeci, Electric Ladylandu i Supermarketu u Beogradu, Pentlja Concept Store-u u Ljubljani, Studiu 183 u Berlinu, Bostonu te na londonskom webshopu Erebusstyle.com.