Menu
LIFESTYLE / JA, MAMA

Ovo je možda najduhovitija serija 2020. godine

Ako smo išta radili ove godine, onda je to premještanje robe sa stolca na krevet i s kreveta na stolac kako bismo si oslobodili prostor za spavanje i prostor za rad. Uz tu već dobro izvježbanu radnju, treća aktivnost bila je gledanje serija.

I dok su trenutno svi zakačeni na ‘Slom’, evo jedne preporuke za urnebesnu i nekonvencionalnu seriju – The Duchess.

Serija prati samohranu majku, Kanađanku Katherine (Katherine Ryan) i njezinu kćer Olive u trenucima dok Katherine razmišlja o drugom djetetu i to s njezinim najgorim neprijateljem — bivšim partnerom Shepom, Oliveinim ocem. Radnju smještenu u Londonu dodatno komplicira činjenica da se Shep ne želi upustiti u tu avanturu, a tu je i Kathereinein trenutni partner Evan, koji joj skida zvijezde s neba, ali kako to već uvijek bude, ona baš i nije impresionirana… Na kraju prve sezone Katherine ipak ostaje trudna, a Olive odlučuje da će se djevojčica zvati ni manje ni više nego – ”Duchess” (Vojvotkinja)…

Katherine Ryan je inače stand – up komičarka, čiji je privatni život sličan životu istoimene protagonistice. Odrasla je u Kanadi, ali se zbog ljubavi preselila u London i tamo ostala, boreći se s kulturološkim razlikama, na kojima i temelji većinu svojih nastupa. Serija je iznimno duhovita, bez jeftinog, “prvoloptaškog” humora, pomalo vulgarna, s nevjerojatnim zapletima i još nevjerojatnijim raspletima. Glumačka postava je fenomenalna, epizode traju oko 20 minuta, tako da je neopterećujuća, vrlo zabavna i idealna za bingeanje. Mogu slobodno reći da je pravo osvježenje među serijima ovog žanra, da od mene ima ocjenu 5/5 i da je možda najduhovitija serija koju sam pogledala tijekom cijele 2020. godine.