Menu
INTERVJU / LJEPOTA

Ova djevojka zna kako biti l(ij)epa svaki dan

Beograđanku Tamaru Ćosić, ekonomisticu koja već neko vrijeme vrlo uspješno plovi beauty vodama, preko 20 000 entuzijasta za estetiku i ljepotu dobro poznaje pod jednim sasvim drugim imenom – Lepa svaki dan. Njezin profil na Instagramu otkrila sam tijekom ljeta, a vrlo brzo sam se “navukla” i na Tamarin YouTube kanal. Više od make up tajni i gomile beauty trikova koje prenosi putem društvenih mreža, mene iznova osvajaju njezina energija, pozitiva, način na koji dijeli znanje s drugima i volja da zaista bude lijepa svaki dan. Dok je još nisu predstavili svi domaći mediji, predstavljamo vam je mi u intervjuu u kojem nam je pričala, o čemu drugom, nego o njezi i ljepoti. Zapišite ove savjete i preporuke!

Fotografije: lepasvakidan.rs i Tamarine društvene mreže

Kada se dogodila prekretnica u kojoj si odlučila slijediti svoju strast te hobi i ljubav pretvoriti u full time posao?

Pre nešto malo više od godinu dana, a za 10 dana će biti tačno godinu dana kako sam prestala da radim na starom poslu i zakoračila u novu avanturu. 🙂 Oduvek sam znala da ovako nešto mora biti moj posao, samo je bilo pitanje vremena i toga na koji način ću objediniti sve što volim: lepotu, negu, kozmetiku, estetsku medicinu u jedan posao.

Koje je uvjerljivo najčešće beauty pitanje koje dobijaš od djevojaka koje te prate?

Ima ih više koja se stalno ponavljaju – čime negujem kožu, koji puder koristim, šta preporučujem za kosu i kog doktora za usne ili grudi preporučujem. Nekako su me devojke prepoznale za te bazične stvari koje čine da žena izgleda lepo i negovano i uvek se osetim sjajno što neko vrednuje moje mišljenje kada su te teme u pitanju.

Bez pogleda na koje Instagram profile ne može proći nijedan tvoj dan?

Bez pogleda na jedan – Negin Mirsalehi – to ne bi bilo to 🙂 Ona je zaista inspirativna i predivna, a tek nedavno sam je otkrila. Nekada je to bila Camila Coelho koju i sad volim da pogledam uvek.

Ako nam treba brzinski podizač energije i raspoloženja, na koji YouTube video bismo trebali baciti pogled?

Dosta ih je ali iz druge sfere, ne lepote – ja obožavam da gledam TED talks i jedna od najviše motivišućih i onih koje pokrenu je “Stop screwing yourself over” od Mel Robbins. Verujem da treba poslušati svakih par dana kad se ulenjimo. 🙂

Koji YouTuberi tebe inspiriraju i motiviraju?

Dok nisam počela da snimam za YouTube nikad nisam nešto pratila YouTubere i dan danas nažalost ne znam puno jer nemam vremena da sve ispratim, ali volim da pogledam Mr Kate za ideje za uređenje doma, Negin Mirsalehi za dnevnu inspiraciju stila i doterivanja i Lisu Eldridge koja je ozbiljan šminker i daje najjednostavnije savete i trikove za ulepšavanje.

Koga bi trebale pratiti djevojke koje su početnice u šminkanju, a koje one koje se samo žele dodatno usavršiti?

Jedna osoba je, po mom mišljenju potpuno neprevaziđena u toj sferi a to je zaista Lisa Eldridge jer toliko jednostavno radi, toliko edukativno priča i sa takvom lakoćom prenosi da ohrabri i prave početnike i one koji su već šminkeri – zapravo, mislim da sam od nje naučila podjednako kao i u školi šminkanja. 🙂

Koja 3 proizvoda koja svatko od nas ima u kuhinji možemo koristiti i u beauty svrhe?

Kokosovo ulje za negu tela i mućkanje radi zdravlja desni i skidanja fleka od kafe sa zuba, kao i negu tela, sodu bikarbonu za piling lica i tela i limun koji verujem da utiče na lepotu i dobrobit celog organizma ako se ujutru popije sa vodom nakon buđenja.

Kada je šminka u pitanju, je li uvijek slučaj da cijena prati kvalitetu? Koji te cjenovno svima pristupačan brend pozitivno iznenadio svojom kvalitetom?

Ne smatram da je uvek cena odraz kvaliteta i zaista verujem da ima jako puno kvalitetnih proizvoda u drogerijskom rangu, ali da i naša očekivanja treba da budu prilagođena vrednosti koji plaćamo. Ono što skuplje proizvode razlikuje je finoća tekstura i pigmenata pa je nekad potrebno manje umeće za nanošenje. Od cenovno pristupačnih brendova u drogerijskom rangu gotovo svaki ima više odličnih proizvoda – volim Loreal, Maybelline, Auru, LLUMS cosmetics i Essence me je skoro oduševio nekim proizvodima. Max Factor i Revlon koji imaju više profesionalne karakterisitike su već dobro poznati svima kao postojani jako.

Koje 3 stvari možemo same i besplatno učiniti kako bismo instantno izgledale dotjeranije?

Napraviti piling i lepo iznegovati kožu, uviti kosu na traku ili viklere i napraviti raskošnu frizuru, uredno oblikovati nokte i premazati bezbojnim lakom za negovan izgled. Verujem da zaista mnogo toga možemo uraditi skroz besplatno i učiniti ne samo da izgledamo nego se i osećamo mnogo bolje – pa čak i samostalno sprovesti masažu.

Veliki si pobornik estetske medicine. Koja su 3 benefita tebi donijele estetske korekcije?

Najpre i najvažnije donele su mi uvid u jednu veliku ljubav a to je ta oblast koja je sad deo mog posla budući da pišem tekstove za online komunikacije za 2 priznata stručnjaka u Srbiji – doktora Vladimira Stojiljkovića i doktorku Ioannu Batsialou. Donele su mi veće zadovoljstvo pri šminkanju različitih ruževa (usne) i potvrdu da uvek treba da uradite ono što želite za sebe i svoju dušu bez predrasuda i straha (grudi).

Najčešća zabluda je da estetske korekcije donose samopouzdanje i zadovoljstvo sobom – one ga zasigurno mnogo povećavaju ali samo ako ono postoji i pre, a korigovane stvari su tu samo da dopune puzzle, zato pre nego bilo šta uradite dobro razmotrite motive.

Koja 3 beauty proizvoda treba imati i koristiti svaka žena koja drži do sebe?

Dobru masku za kosu, odgovarajuću kremu za lice i parfem koji je raduje kad god ga naprska.

Što je gore – zapuštena kosa ili zapušteni nokti?

Ne zna se 🙂

Kada bi do kraja života morala koristiti samo jedno od navedenog – ruž, korektor, maskara, za što bi se odlučila?

Ja sam samoproklamovana kraljica korektora i tvrdim da ono što mogu da postignem sa njim ne mogu ni sa jednim drugim proizvodom. 🙂