Menu
LJEPOTA

Novi trend: Infinity braid

Počasno mjesto u svijetu frizerskih stilista i beauty trendova zauzimaju naše dugogodišnje prijateljice – pletenice! Ovaj uvijek prisutan stil na holivudskom crvenom tepihu, ali i u uličnom stilu najpoznatijih trendseterica, se konstantno javlja u novim, sve neobičnijim verzijama. Bilo da ste ljubitelj klasičnog francuskog stila pletenica ili pak boxer pletenica koje su nedavno dobile svu pažnju beauty svijeta, ovaj novi stil će vas oduševiti.

Fotografije: Instagram


Posljednjih mjeseci Instagramom se širi trend pletenja pletenica koje se nazivaju „infinity braid“. Trend je navodno započela stilistica Megan Schipani iz Marylanda, poznatija na Instagramu kao @shmeggsandbaconn. Njezine kreacije uvijek imaju neobična imena poput “spicy watermelon” i “summer quartz”, a „infinity braid“ je navodno preuzela od Efi Davies, međunarodne umjetničke direktorice za Toni & Guy London. Tehnika se sastoji od pletenja kose iznad i ispod, tri ili četiri dijelova kose u obliku osmice (odatle drugi naziv, F8) ili znaka beskonačnosti. Ovaj stil možete kombinirati uz opuštene pletenice, punđu, konjski rep ili jednostavno raspuštenu kosu. U svakom slučaju izgleda jako zanimljivo!

Na ovom linku pogledajte kako se plete.

P.S. Odlično izgleda na kosu u duginim bojama. Završena pletenica teksturom podsjeća na šarenu tkaninu. Nama se sviđa, a vama?