Menu
LIFESTYLE

Najljepši mogući kraj akcije Raširimo krila zajedno

Nakon nešto više od mjesec dana trajanja prodajne akcije i nesebičnog sudjelovanja građana, akcija Raširimo krila zajedno dobila je sretan epilog i udruzi Krila na najljepši mogući način uljepšala početak 2019. godine. Partneri Henkel i Konzum udružili su snage i pokrenuli akciju, koja je trajala do kraja prosinca prošle godine, a u kojoj su mogli sudjelovati svi kupci Persil, Silan i Somat proizvoda u Konzum prodavaonicama. Finalno, Udruga Krila koja ima više od dva desetljeća tradicije primila je donaciju u iznosu od 47.000 kuna i tako za iduću godinu omogućila velikom broju djece i osoba s invaliditetom sudjelovanje u programima terapijskog jahanja.

Foto: Press

Udruga koja je osnovana kao odgovor na sve veće potrebe za rehabilitacijom osoba s invaliditetom, smještena je na imanju na kojem se nalaze upravna zgrada, konjska štala i spremište te ono najbitnije za njihove članove – otvoreno i zatvoreno jahalište i terapijska staza. Pozitivni učinci jedinstvene terapijske metode prepoznali su i inicijatori hvalevrijedne akcije, Henkel i Konzum i uoči blagdana realizirali akciju koja je posebno obradovala djecu, članove udruge. „Izuzetno nam je drago što su dvije velike kompanije prepoznale naš rad i potrebe te organizirali ovu prekrasnu akciju. Također smo zahvalni i kupcima Konzuma i Henkelovih proizvoda koji su se uključili u velikom broju što se vidi iz prikupljenog iznosa donacije. Donaciju primamo otvorenog srca i sa zahvalnošću u ime svih naših klijenata, članova i korisnika te onih koji će nam se tek priključiti velikim dijelom zahvaljujući i ovoj donaciji. Još jednom ogromno hvala Konzumu i Henkelu i svima koji su sudjelovali u akciji“, rekao je Saša Tuksar, predsjednik udruge Krila – terapijsko jahanje, koja osim rada s djecom, promovira vrijednosti volonterskog rada. Tako u svoj rad ova udruga sa sjedištem u Sesvetama uključuje velik broj volontera.

 „S dugogodišnjim partnerom, Konzumom, krajem prošle godine krenuli smo u još jedan projekt. S obzirom na sve naše uspješne suradnje do sada, vjerovali smo kako i udrugu Krila možemo razveseliti lijepim vijestima kada prodajna akcija završi. Tako je i bilo pa smo sada s velikim veseljem i ponosom pokucali na vrata udruge Krila s jednim vrijednim poklonom“, dodala je Mia Jelinić, junior trade marketing manager Henkela. Donirana sredstva posebno će pomoći radu i potrebama Krila s ciljem postizanja optimalne psiho-fizičke spreme za svakodnevni rad sa štićenicima. O radu Udruge govore brojni programi koji su namijenjeni podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom, poput fizioterapije za djecu i mlade s cerebralnom paralizom, institucionalne podrške udrugama osoba s invaliditetom te hipoterapije za djecu s razvojnim teškoćama.

Konzum i Henkel već niz godina prate rad udruga koje imaju veliko srce i skrbe za one kojima je potrebna pomoć, poput Udruge Krila. Neizmjerno smo ponosni na naše kupce koji su se ponovno spremno uključili u akciju i dali velik doprinos te smo zahvalni Henkelu što nas je i ovaj put prepoznao kao partnera od povjerenja. Udruzi Krila želim puno novih uspjeha u radu te još ovakvih lijepih vijesti u 2019. godini“, zaključio je Ivan Širanović, voditelj odjela komunikacija Konzuma.