Menu
INTERVJU / MODA

My Mon Mon: Cilj je naći sredinu između umjetnosti i businessa

Predstavljamo vam My Mon Mon, mladi hrvatski brend osnovan 2017. godine koji se bavi dizajnom i izradom nakita za urbane djevojke i žene. My Mon Mon nakit vlastoručno izrađuju dvije najbolje prijateljice, Dina i Ela, koje su nas u jednom razgovoru uspjele oduševiti svojom jednostavnošću i strašću prema dizajnu i nakitu. U suradnji s ovim simpatičnim duom, imamo i giveaway na našem Facebook i Instagram profilu, bacite pogled! A dok se igramo, upoznajmo se s My Mon Monom…

Odakle ideja za osnivanje vlastitog brenda i kakav je My Mon Mon nakit?

Ideja je nastala spontano, željele smo posjedovati nakit koji odiše glamurom, ali nosi notu ležernosti i prvo smo ga napravile za nas, a nakon jako pozitivnih reakcija smo ga odlučile raditi i za druge. Naš handmade nakit spaja svakodnevni urbani street look i elemente high fashiona poput krzna, ohridskih bisera i Swarovski stakala. Željele smo stvoriti nakit koji će biti prepoznatljiv, moderan, zanimljiv, ali i pristupačan. Prvi prepoznatljivi komad My Mon Mon nakita su naušnice nastale kombiniranjem metalnih dijelova sa modernim pom-pomovima u različitim bojama koja omogućuju personaliziranje proizvoda svakom kupcu, a u novoj kolekciji koju smo nedavno lansirale, obogatile smo dizajn i omogućile još veću personalizaciju kroz odabir i spajanje raznih elemenata koje djevojke odabiru prema svom modnom izričaju. Na taj način dobivamo nakit koji odgovara i šminkericama i rokericama. Ono što nam je jako bitno je kvaliteta, ne samo materijala nego i našeg rada. Uvijek pokušavamo posao odraditi najbolje što možemo, stajati iza svakog proizvoda te nam je pozitivan feedback iznimno bitan.

Kako izgleda vaš dan i kreativni proces?

U principu, cijeli proces je vrlo dinamičan i veseo. Glasna glazba, jako puno skiciranja i međusobnog izmjenjivanja ideja. Trudimo se slušati i tržište i želje naših klijentica i onda nakon nekog vremena, puno odlučivanja i ručnog rada, nastane konačni proizvod. Nakon realizacije proizvoda, puno fotografiramo, dijelimo naše proizvode na društvenim mrežama, razgovaramo s našim klijenticama i na kraju, nadamo se da će se ljudima svidjeti nakit i da će osjetiti ljubav koju smo uložile u dizajn.

Što vam je najteži dio posla, a što vam pomaže motivirati se svaki dan?

Obje smo kreativke i ustvari nam je najteže podijeliti posao vezan za administraciju i zakone te se uhvatiti u koštac s brojevima, no i to je nezaobilazan dio businessa. Ono što nas svaki dan gura naprijed je strast prema ručnoj izradi; kombinaciji materijala, boja i oblika. Trudimo se biti ažurne i aktivne svaki dan na društvenim mrežama i biti pristupačne našim klijenticama u svakom trenutku što nam iz dana u dan daje nova iskustva, lekcije i veselje. Svaki novi zadatak i ideja je novi izazov, bio on vezan za posao ili dizajn. Mislimo da je jako bitno naći sredinu između businessa i umjetnosti. Oba aspekta su jako bitna u našem poslu te im se mora podjednako davati pozornost.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Prije blagdana izbacit ćemo našu prvu kolekciju ogrlica jer smo do sada nekako najviše bili fokusirane na naušnice. Također, imat ćemo božićne akcije i pakete pa pozivamo sve da nas pozorno prate na našim profilima. 🙂 Planovi su nam proširiti prodaju na regiju, napraviti web shop i podići sve zajedno na još veću razinu. Ali svjesne smo da za sve postoji pravi trenutak, svaki korak mora biti promišljen i gotovo ništa se ne smije forsirati pa tako i idemo, korak po korak… Vjerujemo da se sva vrata otvaraju ako posao radiš sa srcem, uz pjesmu i prijatelje.

Za kraj, gdje možemo pronaći My Mon Mon nakit?

Za sada, nakit se može kupiti u Kavalir shopu u Radićevoj 3 te u concept store-u Muroskva u novoj marini Novog Vinodolskog, kontakt broj na koji se djevojke mogu javiti kako bi dogovorile dolazak u naš show room te isprobale modele na sebi je 0989840969, a u svakom trenutku se mogu javiti i preko našeg Facebook i Instagram profila, ali i Etsya.