Menu
LIFESTYLE

Podržite Merry Crypsmas za pomoć Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj

Udrugu za kriptovalute i blockchain (UBIK) i Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u ovo vrijeme darivanja veže jedno posebno prijateljstvo. Ususret božićnim blagdanima odlučili su se na zajedničku akciju pod nazivom Merry Crypsmas, kojom će bolnici i njezinim malim pacijentima darovati prijeko potreban uređaj – Radiometer TCM4 koji će se koristiti u Jedinici intenzivnog liječenja. Riječ je o uređaju čija je cijena 82.192,96 kuna, a trenutno je na listi najprioritetnijih uređaja u ovoj jedinici za liječenja najmlađih bolesnika.

Nakon što je hrvatska kriptozajednica, na čelu s UBIK-om, prošle godine uspješno prikupila sredstva za nabavku uređaja Synoptophore, nadaju se jednako uspješnoj akciji i ove godine, a od potrebnog iznosa već je prikupljeno 43.612,00 kuna. Poput mnogih drugih i kripto-zajednica je najosjetljivija upravo na najmlađe. „Osim što je sjedište naše udruge u blizini dječje bolnice i dobro smo upoznati s njihovim potrebama još od prošlogodišnje akcije, mnogi naši članovi su mladi roditelji te smo otkrili poveznicu između Klaićeve i UBIK-a. No, ovo nije akcija samo UBIK-a već i cijele hrvatske kripto-zajednice koja želi u ovo božićno vrijeme napraviti nešto lijepo za mališane o kojima se skrbi vrijedno osoblje Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj“, poručuju iz UBIK-a koji je svoju platformu i zajednicu odlučio potaknuti na sudjelovanje u ovoj akciji.

Akciju možete podržati linku, gdje možete doznati i sve detalje o uređaju za koji se prikupljaju sredstva kao i pratiti kako akcija napreduje.