Menu
INTERVJU

Martina Boščić: Kratka fitness motivacija

Piše: Katarina Dropulić

Ona je mlada, uspješna i ambiciozna,a njezini profili na društvenim mrežama svakim danom imaju sve veći broj pratitelja. Za nas je odvojila vremena u svom natrpanom rasporedu i odgovorila na par pitanja te dala savjete za zdraviji život. Predstavljamo vam Martinu Boščić!

Za početak, predstavi se našim čitateljima i čitateljicama!

Prije svega, ja sam obična cura kojoj je velika strast vježbanje i zdrava prehrana. Osim toga, fitness sam trenerica i model, studentica četvrte godine Odnosa s javnostima…

Kako si krenula u fitness vode, što ti je bio cilj na početku?

Moji počeci u vježbanju kreću puno prije ulaska u teretanu, jer sam vježbala kod kuće, odlazila na noćni jogging sa sestričnom, trenirala MTV Jazz dance. Prije 5 godina sam počela vježbati u teretani, a na prehranu puno više pazim posljednje 4 godine.

Završila si edukaciju na Fitness učilištu, studiraš i radiš. Imaš li uopće slobodnog vremena i kako ga najviše voliš provoditi?

Kada radiš ono što voliš, odnosno hobi pretvoriš u posao, ni ne shvaćaš da radiš puno više od 6 ili 8 sati koliko je radno vrijeme prosječnog zaposlenika. Naravno da imam slobodnog vremena, nekada više, a nekada manje ali uvijek nađem vrijeme samo za sebe. Odlazak na masažu, u shopping, šetnju, na ručak/večeru s prijateljicama ili dečkom.. To su moje aktivnosti u slobodno vrijeme. Ne gledam TV.

Koji je tvoj najdraži trening/tip vježbanja?

Volim vježbati s bučicama/na spravama.. dakle trening snage i/ili izdržljivosti. Pred ljeto malo stisnem s cardiom ali to je 2-3 puta tjedno po 30 minuta. Inače, ne zazirem od trčanja ali za moje ciljeve potrebnije su mi vježbe snage, a cardio čisto zbog zdravstvenih benefita koje ono donosi.

Na Instagramu ti svakim danom raste broj pratitelja, dobivaš mnoštvo upita i komentara. Ima li i onih negativnih te kako se nosiš s njima?

Uvijek ima negativnih komentara, onaj tko nema nešto s tom osobom nije u redu haha, ne možeš se svima svidjeti. S druge pak strane, puno je ljubomornih djevojaka koje pokušavaju postići ono što ti već jesi.. pa umjesto da im poslužiš kao motivacija, one postanu zločeste. Bit ću iskrena i priznati da su me u početku negativni komentari jako pogađali. Sada je situacija hvala Bogu u potpunosti drugačija. Za dobrim se konjem uvijek dizala prašina!

Kako se ti motiviraš? Na koji način se napokon pokrenuti i ne odgađati? (Za sve one koje počinju vježbati od ”idućeg tjedna ili mjeseca” )

Meni su motivacija moji pratitelji, svakodnevne poruke koje dobivam, da sam nekome pomogla, motivirala ga.. meni je to vjetar u leđa da budem još bolja.

Postavite si jasne i ”dohvatljive” ciljeve. Izmjerite se i fotografirajte. Isplanirajte kakva će vam prehrana biti i kada/koliko puta tjedno ćete vježbati. Za najbolje rezultate, najvažniji je plan i naravno vaša dosljednost da se svega držite. Vaši rezultati biti će vam najbolja motivacija za nastaviti dalje.

Koja su top 3 kozmetička tretmana po tvom izboru?

Mikrodermoabrazija lica, zatim tretman kisikom (također lice) i IPL bljeskanje lica za smirivanje upaljene kože sklone crvenilu.

Koji je tvoj najdraži cheat meal?

Slatko. Čokolada. Amen.

Otkrij nam neke planove za budućnost!

Podizanje web stranice, možda vlastite aplikacije. Imam dosta planova. Pratite i saznat ćete!