Menu
GASTRO

Marin Medak osmislio genijalni mini jelovnik ‘SAMO VRUĆE’

Marin Medak krenuo je u borbu protiv panike i percepcije javnosti oko Corona virusa. Osmislio je mini jelovnik radnog naziva SAMO VRUĆE koji je od danas dostupan u Bistrou Rougemarin i restoranu Rougemarin City, a od ponedjeljka, 9. ožujka i u Bagel & Lobster Barru.

Počevši sa samom nabavkom namirnica koje su u jelima (isključivo lokalno), do termičke obrade pa sve do higijene zaposlenika, ali i samih gostiju, plan je osigurati kontrolirane uvjete u kojima je sigurnost gosta na prvom mjestu. Uz kvalitetu samog jela, naravno.

Na SAMO VRUĆE jelovniku za sada se mogu naći juha od buče, carnivore rižoto, wok s patkom ili lungićem te vrući burger i sicilijanska pizza.

Juha od buče uzgojene od strane Marinovog brata Lovre u dolini Neretve oplemenjena je našim domaćim uljem od čilija, dimljenim jogurtom i bučinim sjemenkama.

Bojan Haron Markičević

Carnivore rižoto koji su gosti zavoljeli u Rougemarin Cityju, a za koji sporo i dugo kuhaju devet  vrsta mesa „začinili“ su ukiseljenim spicy kimchijem (Lovrin kineski kupus) i čipsom od parmezana i čilija.

Wok, kao Rougemarinovo trenutno najpopularnije jelo, poslužuju uz patku ili lungić, te veliku količinu povrća i gljiva.

Dobro poznati Rougemarin juneći burger u domaćem brioche pecivu na novom jelovniku dolazi uz vruću salsu, spicy ajvar, pečenu rajčicu i sir koji se nariba na vrh i potom čitav burger dodatno zapeče u pećnici.

Kako bi i ljubitelji naše sicilijanske pizze, koja se do sada mogla naručiti samo za 2 osobe, bili zadovoljni novim jelovnikom, pripremili su vruću pizzu (za jednu osobu). Na tijesto su dodani pečena buča, red curry sauce, vučena patka, ljuti feferoni i paljeni mladi luk.

Ovaj će se mini jelovnik nadopunjavati raznim dnevnim kuhanim jelima, ali uvijek jelima s lokalnim namirnicama u kojima su svi elementi termički obrađeni na visokim temperaturama. Uskoro uvode i SAMO VRUĆE deserte kao što su na primjer D’ROGAč – čokoladni souffle kuglof s rogačem i Pržena kroštula punjena jabukama.

SAMO VRUĆE jelovnik idealan je i za TAKE OUT narudžbe na koje se odobrava 20% popusta. Ako nazovete u restoran, naručite neko od jela s jelovnika i sami preuzmete narudžbu, ostvarujete 20% popusta!

Naravno, uz SAMO VRUĆE jelovnik posluživat će se i ostala jela s kojima su Rougemarinovi gosti dobro upoznati, kao što su juha od rajčice, BBQ rebarca, tuna steak ili Santoku steakovi.

U ovoj ‘borbi’, kažu, nisu sami. Pridružila im se i ekipa iz VOLIM LJUTO. Na svim stolovima, osim alkohola za dezinfekciju ruku, pronaći ćete veliki izbor njihovih umaka koje proizvode isključivo do domaćih proizvoda. VOLIM LJUTO umaci saveznik su za ubrzavanje metabolizma, ali i za pomoć kod respiratornih problema.

Preostaje vam samo da dođete u jedan od restorana i kušate vruća jela. Ili ih naručite telefonom i preuzmete i uštedite.

Ekipa Rougemarina i za Santoku mesnice razvija SAMO VRUĆE ponudu koja će uključivati kuhana jela koja doma samo trebate dovršiti. Jedno od takvih jela je bolognese umak u teglici.