Menu
KULTURA

Stiže druga sezona obožavane serije (koju sam nepravedno zaobilazila dvije godine!)

Postoje neki naslovi knjiga, filmova i serija koje iz nepoznatog razloga uporno izbjegavate. Svi ih čitaju i gledaju, kritičari hvale, a vi ćete radije izabrati bilo što drugo, samo ne to.

Tako sam dvije godine izbjegavala pogledati „Male laži“, genijalnu seriju snimljenu prema istoimenom romanu Liane Moriarty.

Kako nisam čitala knjigu, zbunjivalo me više stvari. Je li to komedija? Serija u stilu „Kućanica“? Zašto svi govore o nasilju i drami, ako jednog od glavnih likova serije tumači Reese Witherspoon?

Foto: Pinterest

Soundtrack iz snova

Kad su nove omilljene serije u pitanju, 2018. godina me naučila da su sve serije koje su me oborile s nogu bile serije koje nikad  ne bih odabrala sama i koje sam obilazila u širokom luku.

Nakon što sam pogledala posljednji nastavak Bijega iz Dannemore, mini remek – djela čija bi redateljska palica (Ben Stiller) također mogla navesti gledatelje na pogrešan trag, odlučila sam dati šansu „Malim lažima.“

Već me atmosfera uvodne špice potpuno očarala. Neočekivani krajolici i glazba iz mojih snova bile su znak da je serija već u prvim sekundama pokazala da je miljama daleko od mojih pretpostavki.

U američkom gradiću Monterey žive Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman), Renata (Laura Dern), Bonnie (Zoe Kravitz) i, odnedavno, Jane (Shailene Woodley). Naizgled mirno mjesto na obali u kojem žive skladne obitelji kojima je najveći problem peticija protiv održavanja lokalne predstave, krije jednu neočekivano mračnu stranu.

Prva sezona serije ima sedam nastavaka od po pedesetak minuta, a samo me zdrav razum spriječio u tome da ih ne pogledam sve u jednoj večeri.

Knjiga nema nastavak, ali serija, na sreću, ima

Iako knjiga nema nastavak, serija će ga uskoro dobiti. Drugu sezonu režirat će Andrea Arnold, dok će se Jean-Marc Vallée, redatelj prve sezone, u drugoj naći kao izvršni producent.

Liane Moriarty je napisala novu priču na kojoj će se temeljiti druga sezona serije. Scenarij za svih sedam epizoda druge sezone opet će pisati David E. Kelley.

Glumačkoj ekipi bez mane u drugoj sezoni pridružit će se Meryl Streep. Jedva čekam!