Menu
JA, MAMA

Magija Adventa kroz priče Ivane Brlić Mažuranić

Još samo 25 dana nas dijeli do Božića, a adventsko „ludilo“ nas je u potpunosti zahvatilo. Zagreb je već sad prepun borova, lampica, okićenih izloga i kućica koje samo čekaju svečano paljenje lampica na Zrinjevcu kako bi sve službeno počelo. Svake godine kroz cijeli Advent se proteže neka tema, a ove su godine to priče i bajke drage Ivane Brlić-Mažuranić. Jako se veselim ovom blagdanskom vremenu i cijeloj toj euforiji, a posebno se veselim što će Lota ove godine konačno nešto i doživjeti…Naš prošli Advent je izgledao ovako….mi zabundani, ona pod poplunom i u zimskoj vreći spava kao top! Četiri puta je bila na Adventu, a da toga nije bila ni svjesna.

Malo sam istražila, za sada samo online, punktove po gradu koji bi bili zanimljivi za svako dijete, a i roditelje koji su zaljubljenici u ovaj dio godine.
Ledeni park na Tomislavcu je uvijek super ideja, a ako imate dijete koje je dovoljno staro za klizanje, još bolje. Uživajte u zimskim radostima, a poslije se utoplite kuhanim vinom, odnosno čajem za one najmanje. 🙂

Provozajte se veselim božićnim tramvajem kojim upravlja Djed Božićnjak i kroz 25 minuta vožnje uživajte u lampicama i posebnom doživljaju u nešto toplijoj atmosferi.

Poslastica za sve malene ljubitelje vlakova, a ima ih sigurno. Prvi je moje maleno kumče Noa, koji će vjerujem uživati u Muzeju vlakića gdje ga, a i vas dočekati maketa na tri četvorna metra i Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. Uz veliko skijalište – umanjeni prikaz Snježne kraljice na Sljemenu, na maketi je postavljeno i klizalište na Tomislavovom trgu.

Ako ste ljubitelji filmova kao ja, prenesite tu ljubav i na vaše najmlađe i prošećite se prolazom Sestara Baković i doživite pravu filmsku čaroliju. Osjećajte se kao glavni likovi nekog božićnog filma, a projekcije za sve uzraste vas očekuju u Kinu Europa.

Kao i svake godine jedna od najčarobnijih destinacija bit će Advent u tunelu koji će ove godine cijeli prostor preurediti u Muzej realnosti od 1.12. do 11.12., a od 14.12. do 6.1. u Zimski vrt, čarobni svijet imaginarnog dvorca iz zaleđene bajke. Magično!

Ove godine po prvi puta, očekuje nas i Advent u Maksimiru. Čekaju vas radionice, puno glazbe, luckasta foto-instalacija Muzeja iluzija, zanimljiv kutak Prirodoslovnog muzeja i još puno toga. Klinci će uživati u blagdanskom izdanju, po meni najljepšeg zagrebačkog parka.

Evo, izabrala sam nekoliko koje ćemo mi sigurno posjetiti i vjerujem kao i svake godine uživati u ovom magičnom dijelu godine. Iiiii….oprezno s kuhanim vinom, bar dok su klinci s vama.

Foto: www.adventzagreb.hr