Menu
KULTURA

Kreni u lov na 200 knjiga skrivenih u 10 hrvatskih gradova

Hrvatska je napokon dobila svoju inačicu potrage za knjigama! Inicijativa je to hrvatske blogerice o čitanju i entuzijastkinje Alis Marić, začetnice bloga Čitaj knjigu, koja ovom akcijom još više želi širiti strast prema čitanju.

 Za ovaj projekt dobila sam veliku podršku prijatelja i suradnika kojima se ideja odmah svidjela. Inspiriran je projektom poznate engleske glumice Emme Watson, koja je organizirala potragu za knjigama u Londonu tako da je ostavljala knjige u podzemnoj željeznici, kaže Alis Marić.

U akciju se uključila i Abrakadabra, webshop s najvećom kolekcijom knjiga u Hrvatskoj s preko 28.000 naslova,  te izdavačke kuće Znanje, V.B.Z. i FOKUS na hit, koji su zajedno skrili interesantne i popularne naslove.

„Abrakadabra je najveća online knjižara pa smo se s velikim entuzijazmom pridružili aktivnosti za zajednicu ljubitelja knjiga. Knjige smo zapakirali u naše kutije i skrili u veće gradove diljem Hrvatske. Nadam se da će svi uživati u ovoj akciji, a oni koji knjigu ne pronađu offline, uvijek je mogu naći na našim stranicama,“ rekla je Marina Knežević, direktorica marketinga Abrakadabre.

Kako do knjiga?

Knjige će biti skrivene na frekventnim mjestima u deset hrvatskih gradova. Tako u Zagrebu od 8. veljače možete pronaći 50 knjiga, u Splitu, Osijeku i Rijeci uskoro će biti skriveno 30 knjiga, a u Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Gospiću, Karlovcu i Koprivnici po 10 knjiga – svaki mjesec  lov na knjige bit će u novom gradu.

Kako biste ih pronašli, uključite se u potragu putem Facebook stranice Čitaj knjigu i Abrakadabra.com gdje ćete moći pronaći smjernice na fotografijama oko toga gdje je knjiga skrivena te tragovima koji će biti objavljeni. Knjige će biti zapakirane u zaštićenim Abrakadabra kutijama, a u paketu svakog čitatelja očekuje i personalizirana, motivirajuća poruka.

No igra tu ne prestaje – ideja je da knjige pronađu put do što većeg broja čitatelja pa tako svi koji pronađu knjigu i pročitaju, trebaju je ponovno sakriti u gradu ili prirodi te objaviti fotografiju / pisane tragove kako bi knjiga mogla ponovno biti otkrivena.

Neka Lov na čarobne knjige započne! Uključite se u potragu, pronađite svoj primjerak knjige i ne zaboravite nastaviti potragu nakon što završite s čitanjem.