Menu
JA, MAMA

Ljeto na asfaltu

Svake godine ljetni program u glavnom gradu sve bogatiji i nudi pregršt festivala i događanja od kojih ćete sigurno pronaći barem jedan koji će vas osvojiti. Kao i svake godine, većinu ljeta provedemo u Zagrebu jer nismo jedni od onih sretnika koji imaju nešto na moru, a najam dolazi u obzir samo kratkoročno. Iako na početku ljeta kukamo i nesretni smo, kada se grad isprazni, bude zaista divno za šetnju, uživanje s klincima, koktele na zagrebačkim plažama i sve one ljetne radosti koje bi inače provodili u badiću, sad provodimo ipak malo više obučeni.

Prošvrljala sam malo po programu koji se nudi i odlučila napraviti popis super mjesta na koje možete s klincima, ali i koja su idealna kada uleti baka servis, a vi odlučite izaći s onom jednom frendicom koja je kao vi ipak ostala u Zagrebu, no već sutra bega na more pa se morate pozdraviti uz koktele i živu glazbu.

Mjesto koje me je osvojilo još prije nekoliko godina i koje mi je najdraže za posjetiti tijekom ovih vrućih ljetnih dana je Summer Pop Up Garden na Tuškancu. Vrlo udobne ležaljke, super izbor cuge, odlična pomno birana glazba i pokoji stupanj niže jer ipak se nalazi u šumi. Osim idealne kulise za razgovor, tu se nalazi i ljetno kino koje nudi bogat program filmova za svakoga po nešto.

Ljeto na Strossu je neizostavna lokacija već godinama svako ljeto, a ove godine imaju kazališni program za malene od 19:30 svaki dan izuzev nedjelje. Nude i nekoliko kućica za cugu i klopu i svakodnevni izbor žive glazbe. Odmah iznad Strossa nalazi se Vranicanijeva poljana u kojoj je nedavno sagrađen divan dječji park usred zelenila u kojem će vaši malci zasigurno uživati.

Ako se ne varam, prije dvije godine krenuo je mini festival na zagrebačkom Trešnjevačkom placu, koji ove godine, osim super urbane glazbe, odlične klope i razne cugre, nudi i noćni plac na kojem ćete moći obaviti špeceraj. U blizini se nalazi novouređeni, ograđeni park za klince i opet ste spojili prijateljicu i vaše malce koji vape za dobrim toboganima i ljuljačkama.

FOTO: FB Plac Mljac/Ljeto na Trešnjevačkom placu

Sredinom sedmog mjeseca počinju i neizostavna Dvorišta koja na predivnim lokacijama nude idealna mjesta za instagram fotke, a i pregršt zabave uz glazbu i naravno dobru klopu i cugu.

I za kraj sam odabrala Ljeto kod Matoša kao mjesto koje morate posjetiti, ako ništa drugo da uživate u nastupima super uličnih bendova ili uz šale vašeg najdražeg stand up komičara, dok kupujete slatkač vašem mališanu i ispijate taj prijeko potrebni Gin Tonic.

FOTO: FB Caffe de Matoš

Ne očajavajte što ostajete u Zagrebu cijelo ljeto jer sadržaja nikada nije bilo više, a vama koji ste već na moru ili se pakirate, želimo kišu i hladno more ili to samo ljubomora progovara?!