Menu
INTERVJU / MODA

Kristina Šalinović: Uvijek bih izabrala posao iz ljubavi!

Razgovarala: Pola Križevac

Kristina Šalinović je hrvatski supermodel, prva Hrvatica čije je lice krasilo naslovnicu talijanskog Voguea. Kristina se može pohvaliti uspješno odrađenim revijama na Tjednu mode u Milanu, Parizu, New Yorku, Londonu za mnoge renomirane svjetske dizajnere uključujući Chanel, Louis Vuitton, Oscar de la Renta, Jean Paul Gaultier, Fendi, Viviene Westwood, Lanvin, Moschino, Hugo Boss, Hermes i mnoge druge.

Foto: Instagram

Nakon osam godina uspješne manekenske karijere odlučila je prestati s manekenstvom i otvoriti novo poglavlje svog života, otvoriti svoj frizerski salon Fen Bar i raditi posao koji najviše voli. Za Collage nam je otkrila što je to potrebno za uspjeh, kada je odlučila prestati s manekenstvom i otvoriti svoj frizerski salon, svoje trikove za zdravu i blistavu kosu te koji bi savjet dala mladima koji se nalaze na prekretnici poslovnog života.

Viđali smo te na pistama mnogih svjetskih poznatih dizajnera, prva si Hrvatica čije je lice krasilo naslovnicu prestižnog  talijanskog Voguea. S kakvim izazovima si se susretala u modnoj industriji i što smatraš da je potrebno za uspjeh?

Svojim najvećim uspjehom smatram svoju naslovnicu talijanskog Voguea jer nakon njega su mi se otvorila velika vrata modnog svijeta.

Moj drugi najveći uspjeh je to da sam bez obzira na svoj posao i dalje uspjela zadržati svoje moralne granice i zadržati svoje JA, što je jako teško u modnom svijetu.

Sve izazove lako pređeš jer je to dio posla, ali ostati vjeran sebi je najveći izazov u životu, a posebno u poslu koji sam radila osam godina!

Iza tebe je mnogo uspješno odrađenih kampanja i revija te si uz sve to otvorila svoj frizerski salon Fen Bar u Zagrebu. U kojem trenutku si odlučila da želiš prestati s manekenstvom i otvoriti svoj frizerski salon? Što te motiviralo da otvoriš Fen Bar?

S obzirom na to da sam završila frizersku školu, prekvalifikaciju za kozmetičara i vizažista, oduvijek sam htjela imati nešto svoje. Uz pomoć modelinga sam radila s najvećim majstorima mog zanata i zapravo je to jedan od razloga zašto sam se odlučila za modeling. Željela sam otvoriti nešto svoje gdje ću sve svoje iskustvo i rad moći prenijeti u svoju struku. Tako sam u zadnje dvije godine modelinga razrađivala ideju o svom salonu dok nisam stekla dovoljno hrabrosti da odustanem od jedne karijere i prebacim se na drugu.

Foto: Instagram

 Manekenstvo ili frizerstvo: što ti je draže i što te više ispunjava?

Frizerstvo! Oduvijek sam htjela biti frizerka jer imam veliku ljubav prema ljepoti i kosi tako da svaki dan dolazim s guštom u svoj salon odrađivati svoju smjenu.

Kako uspijevaš uskladiti vođenje posla i nadzor svakodnevnog poslovanja? Jesi li strog poslodavac?

Iskreno, ni sama ne znam kako to uspijevam, ali ide. Prije svoje smjene obavim svu administraciju koja je hitna i tek onda u miru mogu krenuti na posao. A jesam listrog poslodavac, to ćete morati pitati moje radnike/ce. 🙂

Foto: Instagram

Reci nam koji je tvoj trik za kojim uvijek posežeš  kako bi ti kosa bila blistava i zdrava? Vjeruješ li u DIY recepte za njegu kose?

Sjaj i zdravlje svoje kose održavam uz pomoć Kemon proizvoda koji su na bazi prirode i jako malo kemije, koje koristim u svom FenBar salonu. Kemon koristim već zadnje dvije godine otkad sam krenula u transformacije sa svojom kosom te mi je bez obzira na moje eksperimente s kosom održao kosu zdravom i nahranjenom. Što se tiče DIY projekata, njih radim otkad znam za sebe. Broj jedan mi je maska na bazi kokosovog ulja, lipscrub na bazi grožđane masti i šećera. Joj, mogla bih se napisati o svojim receptima. Hihi!

Foto: Instagram

Što je to što najviše voliš u frizerstvu? Koji je najteži, a koji najbolji dio tvog posla?

Najviše volim njegovati kosu, pratiti proces od dehidrirane i ispucale kose do sjajne i lepršave kose jer sa svakim našim klijentom imamo individualan pristup svakoj kosi i problematici. Najveći gušt i najveći izazov mi je raditi s mojim curama na makeoveru kosa naših klijentica, kojima sam do neba zahvalna na njihovom povjerenju.

Što predviđaš da će biti najveći trend ovog ljeta vezano za dužinu i boju kose? Kojoj poznatoj osobi bi napravila potpuni makeover?

Ovo ljeto će trend biti lepršavi bob u svim nijansama. A što se tiče boja, sve vrste balayage tehnika će još neko vrijeme biti veliki hit među dugokosim ljepoticama. Kojoj poznatoj osobi bih napravila makeover…uf…puno ih je! Ali vjerojatno bi mi prva bila Angelina Jolie da je napokon maknemo iz duge smeđe kose.

Foto: Facebook

Posao iz ljubavi ili bilokakav stabilan posao? Koji savjet bi dala mladima koji su na prekretnici odlučivanja trebaju li se odlučiti i raditi nešto što će im sigurno donijeti mjesečnu zaradu, ali će biti neispunjeni ili riskirati i raditi posao koji vole?

Uvijek bih izabrala posao iz ljubavi! Radije bih bila sretan mesar, nego nesretni doktor! Nekako se toga držim cijeli život!

Moj savjet mladim ljudima je da vjeruju u sebe i u svoj projekt. Život je prekratak da stalno igramo sa sigurnim kartama!

Pa što i da propadnemo?! Naučit ćemo iz toga jako puno, dignuti se i krenuti iz početka jer za posao koji volite i želite raditi, budite spremni da ćete raditi kao konj, ali na kraju dana ćete biti toliko sretni i ispunjeni!!!

 Radiš li trenutno na nečemu novome i koji su ti planovi za budućnost?

Trenutno s dečkom razmišljam otvoriti još jedan Nero Ink Tattoo Studio u Dubrovniku. A ostatak planova ću držati za sebe dok ne budem 10000% sigurna u njih. 🙂