Menu
GASTRO

I poznati Hrvati pisali stih za glazbeni hit

julius meinl

Povodom pete obljetnice Julius Meinl globalnog projekta «Platite kavu stihom», kojim se obilježava Međunarodni dan poezije, i brojni su poznati Hrvati pisali stihove u zamjenu za inspirirajuću kavu ili čaj. S obzirom na to da će ovogodišnje stihove na temu «Bolji dan» uglazbiti poznati glazbenik JP Cooper,možda baš stih Ivane Vrdoljak Vanne, Bojane Gregorić, Petra Ćiritovića ili Nevene Rendeli bude dio novog hita i ulaznica za koncert JP Coopera. Projekt se usporedno provodi diljem Hrvatske, u više od stotinu partner caffe barova Julius Meinla.

julius meinl

Foto: Press

Peta obljetnica projekta Pay With A Poem

Danas je u caffe baru Aperitivo u Zagrebu obilježena peta obljetnica Julius Meinl globalnog projekta Pay With A Poem ili «Platite kavu stihom». Ovogodišnje događanje posebno je po tome što se prvi puta stihovi pišu na zadanu temu «Bolji dan», a najbolje će odabrati poznati glazbenik JP Cooper koji će ih ujedno i uglazbiti u svoj novi hit.

julius meinl

Brojne poznate osobe sudjelovale su danas u obilježavanju Međunarodnog dana poezije i valutom stiha platile svoju omiljenu šalicu toplog napitka, Julius Meinl kave ili čaja. Tako su Ivana Vrdoljak Vanna, Nevena Rendeli, Borko Perić, Petar Ćiritović, Mario Valentić, Mirna Medaković, Petra Kurtela i drugi imali prilike «napisati stih za glazbeni hit».

Vanna na licu mjesta uglazbila par stihova

«Izuzetno nam je drago da je ovaj Julius Meinl globalni projekt popularizirao poeziju u društvu te postao prepoznatljiv i u Hrvatskoj. Ponosni smo na naše partnere, koji danas na više od stotinu lokacija diljem Hrvatske omogućavaju svojim gostima da valutom stiha plate kavu ili čaj. Simbolično je da upravo ta šalica kave ili čaja ujutro ljudima popravi raspoloženje pa se nadamo da je svima bio izazov pisati stihove na temu «Bolji dan». Vjerujemo kako će poznati glazbenik svjetskog glasa, JP Cooperiz fundusa hrvatskih stihova moći pronaći idealan za svoj novi glazbeni hit», zaključio je predsjednik Uprave Julius Meinl Bonfanti, Luigi Simonetta.

julius meinl

Ivana Vrdoljak Vanna je na licu mjesta, uz pratnju maestra Kovačića, na oduševljenje prisutnih, uglazbila par stihova i time izazvala oduševljenje prisutnih. Vjerujemo da će jednako biti oduševljen i hrvatski «stihoklepac» čiji stih JP Cooper odabere za svoj novi glazbeni hit.